RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BOMMET: Hverken Paul Pogba eller Karim Benzema hadde helt dagen mot Ecuador, og bommet på hver sin gode målsjanse.
BOMMET: Hverken Paul Pogba eller Karim Benzema hadde helt dagen mot Ecuador, og bommet på hver sin gode målsjanse. Foto: Franck Fife (Afp / NTB scanpix)

Sjansesløsende franskmenn pepet av banen

Sist oppdatert:
Gikk målløse av banen mot Ecuador.

ECUADOR - FRANKRIKE 0-0:

Frankrike var allerede videre før siste gruppekamp mot Ecuador, noe som kom godt til syne i løpet av det målløse oppgjøret.

En tam kamp fra franskmennenes side resulterte ikke i annet enn sjansesløsing i stor stil, og selv ikke Antonio Valencias røde kort tidlige i den andre omgangen hjalp Frankrike til seier.

Den noe skuffende opptredenen imponerte heller ikke tilskuerne på Maracaña, som serverte piping da Les Bleus gikk av gressmatta uten scoring etter 90 minutter.

- Vi manglet effektivitet i kveld, men det viktigste er at vi er i åttedelsfinalen, sa landslagssjef Didier Deschamps etter kampen ifølge NTB.

Tamt
Det var en tam fotballkamp vi ble servert fra Maracaña i den første omgangen, og Ecuador virket ikke å la seg stresse av at Sveits hadde tatt ledelsen mot Honduras - et resultat som sendte Ecuador ut av VM.

Hvert av lagene hadde kun én brukbar sjanse i løpet av de første 45 minuttene.

Karim Benzema fikk Frankrikes beste mulighet da Ecuador-keeperen var ute og rotet i feltarbeidet. Real Madrid-spissen klarte derimot ikke å utnytte tabben og misset i avslutningsøyeblikket.

Heller ikke Ecuadors toppscorer, Enner Valencia, klarte å sette inn et fjerde VM-mål på kontoen i første omgang. Den dominerende angriperen raget høyt i luften på et innlegg, men fikk ikke nok kraft i headingen til å overliste Hugo Lloris i buret.

Det mest kontroversielle i den første omgangen var da Liverpool-spiller Mamadou Sakho satte albuen i ansiktet til Oswaldo Minda, men dommeren fikk ikke med seg opptrinnet og Sakho slapp dermed unna det som fort kunne blitt et rødt kort.

Fakta: Spillerbørs

Klikk for å åpne faktaboksen
 

ECUADOR:
Alexander Dominguez - 8 - Banens beste
Juan Carlos Paredes - 6
Jorge Guagua - 5
Frickson Erazo - 5
Walter Ayovi - 5
Antonio Valencia - 3
Oswaldo Minda - 5
Christian Noboa - 4
Jefferson Montero - 4
Michael Arroyo - 5
Enner Valencia - 6

FRANKRIKE:
Hugo Lloris - 6
Bacary Sagna - 5
Laurent Koscielny - 6
Mamadou Sakho (ut 60.) - 5
Lucas Digne - 5
Paul Pogba - 6
Morgan Schneiderlin - 6
Blaise Matuidi - 5
Moussa Sissoko - 4
Karim Benzema - 5
Antoine Griezman - 4

---

Raphael Varane (inn 60.) - 5

*Må ha spilt minimum 30 min. for å bli vurdert.

Vurdert av: Simen Goffeng

FIFA får dermed nok å henge fingrene i framover, og Sakho kan i likhet med klubbkompis Luis Suarez trolig vente seg en reaksjon i løpet av kort tid.

Rødt kort
Den andre omgangen bød på langt mer underholdning innledningsvis enn hva man kunne si om den første.

Allerede etter to minutter kom Antoine Griezmann først på et innlegg fra kant, men keeper Alexander Dominguez reagerte lynraskt og fikk slått ballen i stolpen og ut.

Like etter havnet Manchester United-kant Antonio Valencia i fokus. Ecuador-kapteinen kom forferdelig stygt inn i en duell med Lucas Digne hvor han plantet knottene rett i franskmannens leggbein. Dommeren hadde kunne egentlig ikke gjøre annet enn å dra opp det røde kortet, og det var nettopp det han gjorde. Dermed ble en allerede vanskelig oppgave nærmest umulig for sør-amerikanerne.

Likevel var de ikke snauere enn at de slo til med en superkontring bare et par øyeblikk senere. Christian Noboa fikk til slutt ballen i flott scoringsposisjon, men avslutningen gikk svakt til side for mål.

Sløste med sjansene
Resten av kampen dreide seg i stor grad om Frankrike, som fikk mye plass mot ti manns sterke Ecuador.

Det resulterte også i mange gode målsjanser, dessverre for franskmennene uten uttelling.

De aller største mulighetene tilfalt Karim Benzema og Paul Pogba, men ingen av de to superstjernene maktet å omsette sjansene sine i mål.

De avslutningene som gikk på mål tok en god Alexander Dominguez seg av, og når heller ikke Ecuador maktet å utnytte noen av sine kontringsmulighter endte det målløst i Rio de Janeiro.

Frankrike er dermed gruppevinner og møter Nigeria i åttedelsfinalen


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere