RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Afp/Scanpix

Sjansesløsing felte Hareides menn

Sist oppdatert:
Vanskelig utgangspunkt før returen i Skottland.

Helsingborg (NTB): Helsingborg hadde flust med sjanser til å vende kampen, men alle ble misbrukt i 0-2-tapet hjemme for Celtic i mesterligakvalifiseringen tirsdag.

Den dødelig effektive duoen Kris Commons og Georgios Samaras skulle vise seg gull verdt for Celtic i en kamp der Helsingborg styrte det meste fra start til slutt. Commons brukte i underkant av to minutter på å gi gjestene ledelsen, mens Samaras stakk luften ut av HIF-ballongen med et hodestøt kvarteret før slutt.

Sørum og Djurdjic ble gjenforent
Åge Hareide manet spillerne sine til offensiv satsing, men ute på banen lyktes ikke nordmannens disipler. Thomas Sørum var en av dem som brente en god mulighet for vertene før pause. Også Ardian Gashi startet for svenskene i 0-2-tapet.

Helsingborg forsterket før kampen med Haugesunds Nikola Djurdjic på topp. Serberen var god, skapte sjanser og la press på Celtics backlinje - uten at det ga resultat i form av scoringer.

Til pause sto det 0-1 etter Commons tidlige volleymål på innlegg fra Samaras. Da hadde Helsingborg styrt alt og brent en rekke sjanser. Særlig var midtbanemannen May Mahlangus sikte ute av kurs.

Og mens hjemmelaget fortsatte presset, ble de felt av en dødball med i det 75. minuttet. Commons slo en corner mot bakerste stolpe, der Samaras kriget seg fram og stanget Celtic til 2-0-seier.

Seier for FCK
Da gikk det bedre for danske FC København.

Den danske storklubben fikk dermed et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Nord-Frankrike neste uke. Oppgjøret er siste hinder før det lukrative gruppespillet i mesterligaen.

En hodesterk César Santin stanget inn kampens eneste mål i Parken sju minutter før pause. Brasilianeren ruvet i luften mellom to Lille-stoppere og satte et innlegg fra Lars Jacobsen perfekt i nettmaskene via den ene stolpen.

FCK var svært effektive. Gjestene var det klart beste laget, men klarte ikke å få ballen bak Johan Wiland.

Lille hadde en utmerket mulighet til å ta ledelsen fra ellevemeteren etter 15 minutter. Bryan Oviedo felte tidligere Chelsea-spiller Salomon Kalou og dommeren pekte på straffemerket. Florent Payet satte straffen til høyre, men Wiland reddet FCK fra et tidlig baklengsmål.

Etter scoringen handlet alt om å bevare ledelsen og nullen for hjemmelaget. FCK-spillerne var derfor ikke ofte på Lilles banehalvdel i annen omgang, men en sterk defensiv organisering gjorde susen for hovedstadsklubben. (©NTB)

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere