Gå til sidens hovedinnhold

Sjefen smigret av støtten

... men motivasjonen avgjør om Åge Hareide fortsetter selv etter et mulig EM-sluttspill.

SARAJEVO/BERGEN (Nettavisen): Tirsdag ba duoen Arild Stavrum og Vidar Davidsen Åge Hareide om å ikke trekke seg, slik han har signalisert hvis Norge ikke når EM-sluttspillet.

Les: - Ikke trekk deg, Åge!

Hareide er smigret over støtten.

- Det var veldig hyggelig. Det var kjekt å høre. Men jeg sitter jo i trenerkomiteen med Vidar da. Og jeg har jo trent Arild, så ..., sier han og gliser.

- Støtte betyr mye
Før han blir mer alvorlig.

- Støtte betyr mye. En fotballtrener trenger støtte fra opinion, media, fans, kolleger og spillere. Først da har du sjanse til å fungere optimalt som trener, påpeker han.

Han vil ikke spekulere ytterligere rundt hans egen fremtidige avgjørelse, men påpeker at dette handler om prestasjon – og påfølgende motivasjon.

- Det er avhengig av resultat, og hvordan vi fremstår ut denne EM-kvalifiseringen, sier han.

Deretter handler det igjen om prestasjon – og påfølgende motivasjon – etter et eventuelt EM-sluttspill.

- Jeg kan ikke stå her nå og kjenne på den følelsen jeg har etter et sluttspill – hvis vi da kommer dit. Men hvis vi får et vellykket sluttspill og ting fungerer bra, så kan det gi bedre motivasjon. Hvis ikke, kan ting bli vanskeligere.

- Men vi får egentlig la dette ligge litt. Jeg tror og håper at vi slipper denne diskusjonen overhodet, og at vi klarer å kvalifisere oss til EM-sluttspillet, sier landslagssjefen.

- Vi vil beholde ham
Norges Fotballforbund er uansett helt enig med Davidsen og Stavrum – de ønsker Hareide også frem mot et VM-sluttspill i 2010.

- Det er helt i tråd med det vi i Norges fotballforbund (NFF) ønsker. Vi forlenget kontrakten med Hareide til å gjelde ut 2010 for ett år siden, fordi vi ønsket å ha med oss en langsiktighet med Hareide, sier Generalsekretær Karen Espelund til Nettavisen.

- Vi i fotballforbundet er godt fornøyd med den jobben han gjør og det var derfor vi gjorde det klart at vi ønsket å ha ham med videre til et eventuelt sluttspill i 2010, forklarer hun.

Espelund har imidlertid fått med seg at Hareide har åpnet for å trekke seg etter sommerens EM-sluttspill - uansett om Norge kvalifiserer seg eller ikke.

- Vi vil uansett ta en evaulering etter EM-sluttspillet sammen med Hareide der fremtiden blir diskutert. Men akkurat nå er fokuset vårt først og fremst på at vi kvalifiserer oss til EM, slår Espelund fast.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her