RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjefens stolte avskjed

Foto: Jonas Ekströmer/SCANPIX
Tyskland ble for gode, men Bjarne Berntsen var likevel mektig stolt etter EM-exiten. – Min største prestasjon som landslagssjef, sa han.

TYSKLAND - NORGE 3-1:

HELSINGFORS (ANB): Etter fire år som sjef for fotballjentene tok en epoke slutt for rogalendingen mandag. Tyskland ble som ventet for gode i EM-semifinalen, men i én omgang hadde Norge tittelgrossisten i kne. Etterpå var landslagssjefen mest opptatt av å understreke hvor stolt han var av spillerne sine.

– Jeg er utrolig stolt av det vi har fått til. Vi forlater EM med flagget til topps, sa Berntsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

52-åringen forlater jobben som landslagssjef etter å ha ført fotballjentene til semifinale i tre av fire mesterskap. Avslutningen i Finland vil imidlertid stå igjen som noe spesielt.

– Med tanke hvor nederlagsdømte vi var foran dette mesterskapet, rangerer jeg utvilsomt dette helt til topps. En av de største prestasjonene i karrieren min, sa Berntsen – som også gjennomførte et lite generasjonsskifte inn mot årets EM.

Alle skrøt
Tyskland var gedigne favoritter foran EM-semifinalen, men lett ble det ikke for laget som hadde 33 strake EM-seirer på rad før møtet med Norge. I én omgang luktet det en ny gedigen norsk EM-bombe i Helsingfors.

Til syvende og sist ble det likevel exit for Norge. Landslagssjefen fikk ingen revansje for finaletapet for Tyskland i debutmesterskapet i England for fire år siden.

– Det har vært fire fantastiske og minneverdige år, konstaterte landslagssjefen, som fikk skryt av alle i Helsingfors.

– Bjarne har gjort en fenomenal jobb. Han har levert i alle de mesterskapene han har ledet laget, og var her millimetre fra finale, sa fotballpresident Sondre Kåfjord.

Barne- og familieminister Anniken Huitfeldt vikarierte for statsrådskollega Trond Giske i Helsingfors mandag og ga også rogalendingen rosende omtale og anerkjennende klapp på skuldra.

Stor jobb
Mandag kveld samlet de norske jentene seg til bankett i den finske hovedstaden. Der skulle bronsemedaljene feires samtidig som man skulle takke av sjefen.

– Vi tror vi gjorde Bjarne stolt i dag, bare synd vi ikke klarte å gi han en finale i det siste mesterskapet. Nå skal vi uansett lage en skikkelig fin avslutning for han, og der blir det ganske sikkert noen tårer, sa kaptein Ingvild Stensland.

– Det er trist at Bjarne slutter. Det kommer nok til å bli tårevått, supplerte Lene Storløkken – og hadde bred støtte blant lagvenninnene i akkurat det.

– Bjarne har vært som en bauta. Ikke bare sportslig, men han har også stått på for å forbedre de økonomiske rammene rundt kvinnefotballen. Vi har tatt store steg under han, sa Trine Rønning.

God start
Norge fikk riktig nok et slag i ansiktet før start i semifinalen da nettopp forsvarssjef Rønning måtte kaste inn håndkleet med sin trøblete kneskade. Inn kom 20 år gamle Marita Skammelsrud Lund og dannet sammen med Maren Mjelde (18) et purungt stopperpar. Før pause var likevel savnet av Bjerke Rønning knapt merkbart.

Med et par hederlige unntak fungerte den norske forsvarsfireren perfekt og nøytraliserte spiss-stjernene Birgit Prinz og Inka Grings. Og et norsk lag i 4-5-1 – med en iherdig jobbende midtbane – stengte alle rom og gjorde de første 45 minuttene utrivelige for de tyske mesterskapsgrossistene.

I andre enden av banen kunne det i tillegg knapt ha åpnet bedre for Norge med Isabell Herlovsens ledermål. Tyskerne var frustrerte, men den tyske landslagssjefen Silvia Neid hadde noe på lager. To minutter før pause kom Simone Laudehr på banen for en skadd Linda Bresonik, og på banen fra start i andre omgang kom i tillegg Celina Da Mbabi.

Et kvarter etterpå hadde reservene snudd semifinalen. Og på slutten scoret også innbytter nummer tre Fatmire Bajramaj til 3-1. Tyskland gjorde jobben, men noen ny 0-4-ydmykelse – som i åpningskampen – var man aldri i nærheten av. (ANB)

Nettavisen fulgte kampen minutt for minutt her.

Nyhet: Lever Langoddsen, Tipping og Lotto på mobilen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere