*Nettavisen* Sport.

Sjekk Arsenal-keeperens perlescoring

Wojciech Szczesny trodde det ikke helt selv.

24.05.12 16:20

HTML EMBED

Det kreves stadig mer av en moderne målmann, og sisteskansene har blitt langt mer stødige når det til kommer teknikk og ballbehandling.

Etter at tilbakespillsregelen ble innført i 1992, har keeperne måttet bruke beina i mye større grad enn tidligere.

I gamle dager var det helt legitimt å plukke opp et tilbakespill fra medspiller med hendene. I den moderne fotballen må imidlertid burvokterne håndtere ballen med beina.

Det er heller ikke bare ved tilbakespill at en moderne keeper trenger god ballbehandling. Igangsetting, kjappe utspark, og samspill med forsvaret kan også kreve at beina må i sving.

En keeper som er kjent for relativt god ballbehandling er Arsenals polske sisteskanse, Wojciech Szczesny. Polakken er kun 22 år gammel og er oppvokst med fokus på ballbehandling.

Under en landslagssamling nylig viste Arsenal-spilleren sine kunster. Det hele ble selvfølgelig filmet.

Etter å ha trikset og showet litt foran kamera, prøvde polakken seg på en frekk avslutning. Resultatet ble et ganske så pent mål, selv om det ikke sto noen i buret.

Etter å ha sett ballen skru flott opp i motsatt hjørne- en såkalt «rabona»-scoring - virket det ikke helt som Szczesny kunne tro det var sant.

Han måtte bort til kameramannen for å se det hele i reprise. Der fikk han se det samme som du kan se i videovinduet øverst i saken.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.