RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk dagens VM-tips

Foto: Michael Kooren (Reuters)
Sist oppdatert:
Robben er tilbake, og vi satser på Nederland og Brasil i dag.

Denne mandagen finner vi to meget spennende 1/8-finaler på langoddsen. Vi finner også flere objekter fra lavere nivåer i Sverige, men disse lar vi ligge siden objektene fra VM er meget interessante. Det ble ikke uavgjort mellom England og Tyskland i går slik vi trodde, langt i fra, men Argentina viste seg som det mesterlaget de er og sørget for overskudd på gårsdagens oddstips alt i alt.

Vinner penger på trav i lunsjen: Revansje for Callisto?

Nederland - Slovakia
Nederland tok full pott i gruppespillet, selv med enkelte av de beste på benken og 80 prosent innsats i flere av kampene. Lagets kanskje beste spiller, Arjen Robben, ble hvilt nesten hele tiden på grunn av en skade, men han fikk litt spilletid på slutten av kampen mot Kamerun og vi fikk se glimt av hans klasse. Det må passe Nederland utmerket at Robben ser ut til å bli spilleklar i dag og ut mesterskapet. Han starter trolig på benken i dag likevel.

Slovakia så ikke ut som en potensiell verdensmester da de slapp inn det utrolig unødvendige 1-1 målet mot New Zealand på overtid i den første kampen. De ble deretter for små mot Paraguay og tapte 0-2. Mot et uvanlig svakt Italia reiste de seg, grep sjansene de knapt kunne tro at de fikk, og vant 3-2. Vittek har vært rimelig god i alle kampene, men som lag skal Slovakia få slite i dag.

For Nederland er som sagt Robben klar for spill, trolig ikke 90 minutter, men hvor mye tid trenger denne mannen før han scorer eller gir en målgivende pasning? 15 minutter var nok sist. Ellers er det ventet at Van der Wiel får fornyet tillit i forsvarsrekken. For Slovakia er midtbanespiller Strba suspendert, han erstattes trolig av Kopunek.

Nederland skal ha meget gode sjanser til seier i dag. Vi tror 90 minutter er nok til å sikre avansement. 1,30 på Nederlandsk seier er litt lavere enn det andre tilbyr, vi hadde håpet på 1,40 slik vi fikk på Argentina i går. Sjansen for Nederlandsk seier med to mål eller mer må også vurderes. Vi sitter med en følelse av at de vil spille bedre og bedre utover i dette mesterskapet, og 2,00 på seier med to mål eller mer må nesten prøves. Vi ser nærmere på Brasils kamp først, og så kommer vi med noen spillforslag til slutt.

Få VM-scoringene på sms

Brasil - Chile
Brasil vant gruppe G uten nevneverdige problemer. De slapp inn ett mål mot Nord-Korea og ett mot Elfenbenskysten, men det var liten tvil om at de ville vinne disse kampene. I den siste kampen mot Portugal kontrollerte de inn til 0-0 i en ganske kjedelig forestilling. Brasil er enkelt videre, uten å overbevise, men kjenner vi dem rett spiller de bedre og bedre herfra og ut.

Chile løp rundt som sinte veps og spilte ut både Honduras og Sveits på hurtighet. Chile skapte så mange målsjanser at det nesten ikke er til å tro at de bare vant 1-0 i begge disse kampene. Det hjalp selvsagt at Sveits bare var 10 mann. Mot Spania ble det verre, og vi fikk se hva Chile ikke er så gode på: Å forsvare seg mot en ballsikker og hurtig mostander. Chile er også bedre til å skape målsjanser enn å sette dem, slik vi vurderer det. I dag får de trolig ikke ha ballen like mye som de er vant til, og de kan få problemer med å styre kampen slik de gjorde mot Sveits og Honduras.

Brasil var uten Kaka, Robino og Elano mot Portugal, men disse er tilbake i dag. For Chile er forsvarsspillerne Gary Medel og Waldo Ponce suspendert, og det passer dårlig i dag når disse trengs som mest. Marco Estrada er også suspendert men han erstattes av førstevalget Carlos Carmona.

Ingen grunn for Brasil til å gjøre dette mer spennende enn nødvendig. De er hakket bedre enn Chile offensivt og adskillige hakk bedre defensivt. 1,45 på Brasil spilles. En seier med to mål eller mer er heller ikke utenkelig, hvis Chile først kommer under og må jage utligning. Oddsen er 2,30, godkjent odds fra Norsk Tipping det.

Sjansene for seier med to mål eller mer må være større nå enn i gruppespillet, siden den som eventuelt ligger under med ett når 90 minutter nærmer seg, må satse alt fremover mot slutten. Vi så hvordan USA i ren hockey-stil tok ut keeper, eller rettere sagt sendte keeper opp som utespiller, i sluttminuttene mot Ghana.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Dagens spill
Som vanlig er det ekstra utfordrende å spille hos Norsk Tipping, der bare utvalgte objekter kan spilles som single (alene). Brasil kan spilles som single til 1,45, det kan ikke Nederland til 1,30. Vi setter 300 kroner på en dobbel med Nederland og Brasil til 1,89 i odds. Spillefristen er klokken 15.55.

På en god dag vinner både Nederland og Brasil klart. Dette er sluttspill og tap med ett mål er like ubrukelig for motstander som tap med to eller fler, og både Nederland og Brasil kontrer lynraskt og sikkert når de får sjansen, slik tyskerne gjorde mot England. Vi prøver 200 kroner på en dobbel med seier med to mål eller mer til både Nederland og Brasil. Spillefristen er den samme, klokken 15.55.

82. Nederland - Slovakia 1,30 4,00 7,65
107. Brasil - Chile 1,45 3,50 5,75

Total odds: 1,89

Klikk her for å levere denne dobbelen

83. Nederland - Slovakia (0-1) 2,00 3,25 2,70
108. Brasil - Chile (0-1) 2,30 3,35 2,25

Total odds: 4,60

Klikk her for å levere denne dobbelen

Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere