RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SUPERDUO: Lionel Messi og Neymar herjer i La Liga.
SUPERDUO: Lionel Messi og Neymar herjer i La Liga. Foto: Manu Fernandez (Ap)

Sjekk de tallene!

Sist oppdatert:
Men La Liga-ekspert mener statistikken lyver noe.

BARCELONA - EIBAR 3-0:

Lørdag kveld slo Barcelona lille Eibar 3-0, etter scoringer av Xavi, Neymar og Lionel Messi.

Men dette er ikke første gangen denne sesongen at Barcelona imponerer i La Liga.

De står nemlig med imponerende syv seirer, en uavgjort og null tap på de åtte første kampene i Primera Division. Som om ikke det er nok, så har de scoret hele 22 mål, og har enda til gode å slippe inn mål i årets sesong.

La Liga-ekspert Petter Veland mener det er tre hovedgrunner til den gode sesongåpningen.

- Det at de har fått mer orden defensivt er definitivt en av grunnene til den gode ligaåpningen. Men jeg må si at statistikken lyver litt. For Barcelona sliter fremdeles defensivt. Noen av sjansene Eibar får i dag, hadde de scoret på 99 av 100 ganger, så Barcelona er litt heldige, sier Petter Veland til Nettavisen.

Mot rekord
Mest imponerende av alle i klubben, er Lionel Messi og Neymar. De står med henholdsvis syv mål og åtte assist (Messi) og åtte mål og syv assist (Neymar) så langt denne sesongen. Bare Cristiano Ronaldo er foran duoen på toppscorerlista, med sine 15 mål.

Messi scoret sitt 250. ligamål for Barcelona. Han er dermed ett mål bak rekorden i ligaen, som tilhører Telmo Zarra. Zarra spilte for Athletic Bilbao fra 1940 til 1955.

Neymar er også imponerende. I en alder av 22 år, har han puttet 200 mål i sin karriere, og står også med 100 assist, melder Sergi Dominguez på twitter.

Veland er helt klar på at relasjonene mellom Messi og Neymar er ekstremt viktig for Barcelona.

- De har virkelig blomstret i år. Man så tendenser forrige sesong, men nå har det virkelig løsnet, forteller han.

- Pondus og respekt
Den tredje årsaken til Barcelonas imponerende tall og resultater, skal vi tro Veland, er lagets nye trener, Luis Enrique.

PONDUS: Luis Enrique har gjort en strålende jobb så langt i Barcelona.

- Han kom inn, litt som Pep Guardiola, med en voldsom pondus og respekt. Både Messi, Xavi og Iniesta har respekt for han, for de spilte som lærergutter med han da han var stjerne i Barcelona.

Barcelonafansen må likevel ikke ta helt av, sier La Liga-eksperten. For Messi og co har for vane å åpne sterkt. Senest forrige sesong kom deres første tap etter 15 seriekamper. I år kan det første tapet komme allerede neste helg. Da er det duket for El Clásico på Santiago Bernabeu.

Der venter Real Madrid, med Ronaldo i spissen på de blå og røde. Det skiller fire poeng mellom lagene, i favør Barcelona, før kampen.

- Håper å se Suarez
I den kampen er det lov å håpe på å få se Barcelonas storkjøp fra i sommer, Luis Suarez, på banen. Han har enda ikke startet å spille for Barcelona denne sesongen, etter utestengelsen han pådro seg i VM. Suarez scoret 31 mål på 33 kamper for Liverpool i Premier League forrige sesong.

- Jeg forventer å se han i troppen, men tror ikke han starter. Jeg håper uansett vi får se han. Det ville vært det perfekte tidspunktet, mener Veland, som sliter med å spå noe resultat i den kommende storkampen.

- Kampen kan ende 5-2 til Real Madrid, og den kan ende 7-3 til Barcelona, uten at jeg blir overrasket. Ender den 0-0, derimot, blir jeg på grensen til sjokkert.

Real Madrid slo Levante 5-0 tidligere lørdag. Der scoret Cristiano Ronaldo to mål.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere