RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk de teite fotballskadene

(Scanpix/Getty)
Sist oppdatert:
Swansea-stopper Alan Tate veltet med golfbilen i helgen, men er ikke den eneste fotballspilleren med teite skader. Les og le.

Swansea Citys Alan Tate satt på benken under hele 0-0-oppgjøret mot Sunderland i helgen, og det blir en stund til han blir å finne på fotballbanen. Søndag klarte han nemlig det kunststykket å brekke beinet mens hans spilte golf.

Tate satt på en golfbil under en golfrunde i Wales, og golfbilen kom angivelig ut av kontroll. Tate fikk beinet mellom golfbilen og et tre, og brakk skinnbeinet. 28-åringen, som blir beskrevet som en «svært god golfspiller» av manager Brendan Rodgers, kommer til å gå glipp av det meste av Swanseas comeback-sesong i Premier League.

Tate er ikke den eneste fotballspilleren som har klart å skade seg på bisart vis.

Her kommer en listen oversikt over klønete fotballspilleres gjøren og laden:

Tates lagkamerat i Swansea Leroy Lita klarte å forstrekke en muskel i beinet i sin egen seng før han stod opp om morgenen en sommerdag i 2007.

David James har også klart å skade seg mens han holdt på med latskap. Han hevdet en gang at for mye Playstation-spilling gjorde at han kom ut av form. Verre var det da han strakk seg etter en fjernkontroll og ødela ryggen.

David Batty fikk en gang smake sin egen medisin gjennom en altfor sen takling utført av hans egen sønn på en trehjulssykkel. Akillessenen ble skadet og Batty ble satt på sidelinjen i flere uker.

Manchester Uniteds Rio Ferdinand har også en TV-relatert skade i sykejournalen. Under tiden i Leeds satt Ferdinand og så på TV med føttene på bordet. I fire timer. Da han prøvde å reise seg viste det seg at han hadde strukket en sene på baksiden av kneet.

At golf er farlig kan den tidligere Tottenham-keeperen Kasey Keller skrive under på. Han slo en gang ut en tann da han skulle løfte golfkøllene sine ut av bagasjerommet på bilen.

Den kroatiske spissen Milan Rapaic gikk et år glipp av Hajduk Splits sesongstart etter at han stakk seg selv i øyet med et boardingkort på en flyplass.

Har du hørt om flere bisarre skadeepisoder, del dem med andre lesere på våre Facebooksider:

Chelsea måtte i 1993 begynne sesongen uten førstekeeper Dave Beasant. Han presterte å miste en krukke med salatdressing og bestemte seg for å bruke foten til å stoppe glasset før det traff gulvet. Resultat: en røket sene i storetåen.

En lignende skade pådro den spanske landslagsmålvakten Santiago Canizares seg, og gikk glipp av VM i 2002. Han mistet angivelig en parfymeflaske på badet og ødela foten.

Sveitsiske Paulo Diogo var så fornøyd med sin målgivende pasning til Jean Beausejour i 2004 at han klatret opp på gjerdet mot tribunen for å feire. Da han hoppet ned igjen viste det seg at gifteringen hadde hektet seg fast å en gjerdestolpe, og stakkars Diogo mistet deler av fingeren. Forsøk på å sy på igjen fingeren mislyktes, og Diogo måtte amputere enda en bit for å redde resten av fingeren.

Rangers-forsvarer Kirk Broadfoot hadde ikke fått beskjed om at det ikke er smart å koke egg i mikrobølgeovnen. I 2009 eksploderte et egg da han tok det ut av ovnen, og Broadfoot pådro seg brannskader i ansiktet.

Ivano Bonetti fikk smake manager Brian Laws vrede etter at Grimsby hadde tapt 3-2 fr Luton i februar 1996. Laws tirade i garderoben toppet seg da han ble så sint at han så seg nødt til å kaste ting på spillerne sine. Nærmest innen rekkevidde var en tallerken med kyllingvinger, som Laws klokkerent plasserte i fjeset på Bonetti – mer presist faktisk enn noen pasning utført av hans spillere samme dag, ifølge rapportene. Resultat: brukket kinbein hos den italienske midtbanespilleren.

Chic Brodie splte for blant andre Manchester City og Wolverhampton på 1960-tallet. Karrieren hans fikk en bråstopp i 1970 mens han spilte for Northampton. En hund løp ut på banen og kolliderte med Brodie, som brak kneskålen i duellen og måtte legge opp.

Tidligere Aston Villa-forsvarer Alan Wright måler bare 163 centimeter på strømpelesten. Muligens var det for å kompensere for det at han kjøpte seg Ferrari, men det skulle han ikke gjort. I et forsøk på å nå ned til gasspedalen strakk han nemlig en sene i kneet.

Da Aston Villas Darius Vassell oppdaget en blodblemme under neglen på storetåen, tenkte han som menn flest at «dette fikser jeg selv» og fant frem drillen. Vassell boret et hull på neglen for å tømme blemmen for væske. Det fungerte overraskende bra, fram til en blodforgiftning som følge av inngrepet førte til at han måtte fjerne hele neglen.

Kilder: Telegraph, Guardian, Times, Soccerlens, BBC, Skysports.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere