*Nettavisen* Sport.

Sjekk de utrolige United-tallene!

ETT MÅL - NULL SKUDD: Arsenal-fansen trodde ikke sine egne øyne da United tok ledelsen. United scoret nemlig uten å ha et skudd på mål! Foto: John Walton / Skjermdump (Pa Photos / FourFourTwo Statszone)

Manchester United scoret uten å treffe mål.

22.11.14 21:11

ARSENAL - MAN. UTD 1-2:

- En unik mulighet til å sparke Manchester United mens klubben ligger nede, sa Erik Thorstvedt i TV 2-studioet før lørdagens storkamp på Emirates.

Men Arséne Wengers menn tok ikke vare på muligheten.

Arsenal var lenge det beste laget, men det nytter ikke når målene uteblir. Et selvmål av Kieran Gibbs og en nydelig scoring av Wayne Rooney sørget derfor for at gjestene vant 2-1 lørdag kveld.

Utrolige tall
Et resultat som egentlig er ganske utrolig om man ser på statistikken.

Da Rooney chippet inn 2-0-scoringen fem minutter før slutt, hadde United frem til det tidspunktet til gode å ha et skudd på mål.

1-0-scoringen kom på et selvmål da Gibbs styrte inn et skudd som hadde gått langt utenfor ...

2-0-scoringen til Rooney var faktisk første gang i løpet av de 85 minuttene United traff innenfor treverket.

Da innbytter Olivier Giroud reduserte fire minutter på overtid fikk hjemmefansen fornyet håp om poeng, men kampen ebbet ut med United-seier.

- Dette er sannsynligvis en av de dårligste kampene United har gjort borte mot Arsenal på mange år, men det betyr ingenting når de vinner, sier Thorstvedt i TV 2-studioet etter kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SOLSKJÆR-FEIRING: Manchester Uniteds Wayne Rooney har grunn til å være fornøyd. Foto: John Walton (Pa Photos)

Fjerdeplass
Nå ligger Louis van Gaals menn på fjerdeplass på tabellen, mens Arsenal ligger helt nede på en åttendeplass med bare fire seire på de 12 første rundene.

- Vi måtte belage oss på flaks til tider, og keeperen vår var fantastisk, sier matchvinner Rooney ifølge BBC etter kampen.

United scoret på ett selvmål og én kontring, men Rooney mener målene ikke kom som tilfeldigheter.

- Vi følte de var sårbare i omstillingsfasen og straffet dem med to fine mål, det var også kampplanen vår, sier United-kapteinen.

- Vi håper vi kan komme inn i en god stim nå, og vi satser på å bygge momentum av denne kampen, legger han til.

Wenger: - Enveiskjøring
Arsenal-sjef Arséne Wenger er skuffet.

- Det var enveiskjøring, men vi tapte likevel kampen. Det må vi bare tåle. Jeg vet vi blir kritisert, men jeg er nødt til å være fornøyd med energien vi hadde i kampen, sier Wenger ifølge BBC.

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORING: Her jubler Manchester United for scoring. På det tidspunktet hadde ennå ikke laget notert et eneste skudd på mål, og scoringen kom på selvmål fra en uheldig Kieran Gibbs. Foto: Mark Pain (All Over Press)


Duellen «alle» snakket om før kampen, var spissduellen mellom Robin van Persie og Danny Welbeck. Van Persie slo som kjent gjennom i Premier League for nettopp Arsenal, og Welbeck det samme for United.

Lørdag sto de ansikt til ansikt i motsatte drakter, men ingen av dem klarte å gjøre seg nevneverdig bemerket. Van Persie ble buet av banen da han ble byttet målløs ut et kvarter før slutt.

United-manager Louis van Gaal har flere ganger hevdet at han ikke angrer på sommerens salg av Welbeck til Arsenal, og han angrer neppe mer etter lørdagens kamp.

LES OGSÅ: Van Gaal: - Welbeck var en mann for benken

Skaderammede United ble nødt til å stille med en relativt urutinert bakre treer i Paddy McNair, Tyler Blackett og Chris Smalling, og da Luke Shaw ble skadet tidlig så det enda dystrere ut.

Paul Hayward i The Telegraph påpekte helt korrekt:

- Nå spiller United med to vinger på vingback (Antonio Valencia og Ashley Young), og en 19-åring og 20-åring på hver side av Smalling.

Ikke akkurat avskrekkende for Arsenals angrepsrekke, og det prøvde de å utnytte tidlig.

Både Jack Wilshere og Danny Welbeck hadde store sjanser til å score for hjemmelaget, men dårlige avslutninger og gode redninger fra David De Gea gjorde at United holdt unna.

Klikk på bildet for å forstørre.

SPESIELL KAMP: Arsenals Danny Welbeck møtte gamleklubben Manchester United og tok en prat med tidligere lagkamerat David De Gea. Foto: John Walton (Pa Photos)


Etter 20 minutter var Alex Oxlade-Chamberlain nær ved å utnytte en noe vågal utrusning fra den spanske United-keeperen, men De Gea rettet opp egen feil og fikk avverget.

United var tafatte før pause, og ikke før Angel Di Maria snittet stolpen med et langskudd etter 35 minutter var det farlig foran Arsenal-buret.

Da våknet United, og to minutter senere var Wayne Rooney bare en livsviktig blokkering fra Callum Chambers unna å gjøre 1-0.

- Forferdelig takling
Ti minutter ut i andre omgang ble det temperatur ute på Emirates. Jack Wilshere ble meid ned av Paddy McNair på vei gjennom og ble liggende i store smerter.

- En forferdelig takling fra McNair, og Wilshere er utsatt for slike taklinger med den spillestilen han har, mente TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Nå frykter Arsenal-fansen en ny skade på Wilshere, for den engelske balleleganten måtte forlate banen etter taklingen og byttes ut for Santi Cazorla.

Klikk på bildet for å forstørre.

BURDE SCORET: Arsenals Jack Wilshere hadde her en gigantmulighet til å sende rødtrøyene i føringen. I stedet måtte han forlate banen med skade i andre omgang. Foto: John Walton (Pa Photos)


Og verre skulle det bli minutter senere. United stormet i angrep, og ballen endte hos Antonio Valencia etter at Kieran Gibbs kolliderte i sin egen keeper Wojciech Szczesny. Valencia fyrte av et skudd, og foran mål traff han nettopp Gibbs som styrte ballen i eget nett.

- United leder mot alle odds, påpekte Alsaker, og hadde helt rett i at Arsenal hadde eid kampen frem til scoringen.

Faktisk sto United med null skudd på mål og ett mål etter Gibbs' selvmål. Det kaller man flyt.

Keeperbytte
Szczesny ble så skadet av kollisjonen med Gibbs at Arsenal måtte bytte innpå sin reservekeeper Damian Martinez.

Fem minutter før slutt kontret United inn 2-0, og Martinez kunne lite gjøre da Rooney kom alene gjennom om chippet ballen i mål.

Olivier Giroud reduserte fire minutter på overtid, men kampen endte til slutt 2-1 til gjestene fra Manchester.

Arsenals neste kamp i Premier League spilles 29. november, når West Bromwich venter på bortebane. Manchester United møter Hull på Old Trafford samme dag.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag