Sjekk de utrolige Zlatan-tallene

SUPERRESULTAT: Zlatan Ibrahimovic var sterkt delaktig da PSG fikk med seg et superresultat fra møtet med Bayer Leverkusen.

SUPERRESULTAT: Zlatan Ibrahimovic var sterkt delaktig da PSG fikk med seg et superresultat fra møtet med Bayer Leverkusen. Foto: Patrik Stollarz (/ AFP / NTB scanpix)

Supersvensken har knekt Champions League-koden.

18.02.14 23:13

BAYER LEVERKUSEN - PSG 0-4:

Selv i disse OL-tider er Zlatan Ibrahimovic verdens beste svenske og mange mener nok også at spissen er blant verdens desidert beste i fotball.

Tirsdag kveld viste i hvert fall 32-åringen igjen sine kvaliteter. Svenskens PSG skaffet seg nemlig et svært, svært godt utgangspunkt for avansement i Champions League da Bayer Leverkusen ble slått ettertrykkelig på bortebane.

Kampen endte til slutt 4-0 til gjestene.

Ibrahimovic, som har bøttet inn mål i diverse ligaer de siste sesongene, har imidlertid fått litt kritikk fordi han scorer for lite i den gjeveste europacupen og da spesielt i sluttspillfasen av denne turneringen. Ifølge Opta hadde veteranen kun nettet fem ganger på totalt 30 sluttspillkamper før møtet med tyskerne.

Ti scoringer
Mot Leverkusen ble det to scoringer i første omgang og Zlatan står nå bokført med ti scoringer totalt i denne utgaven av Champions League.

Disse ti scoringene har attpåtil kommet på de fem siste kampene, med andre ord har han et gjennomsnitt på to mål per kamp i disse fem kampene.

Det gjør han til foreløpig toppscorer og det er også første gang i karrieren han når tosifret antall scoringer i Champions League i løpet av én sesong. Før denne sesongen, var hans åtte mål totalt fra forrige sesong bestenotering.

Bestenoteringen i Europa før han kom tild en franske klubben, var fem scoringer på én sesong. Det skjedde i Inter i 2007/08-sesongen.

- Det var en god kamp. Vi scoret tidlig og det er lettere å styre en kamp du leder. I tillegg kom også det andre og tredje målet i første omgang. I andre omgang fortsatte vi å spille bra, sier Ibrahimovic til UEFA.com.

- Vil vinne
32-åringen og lagkameratenes innsats i Tyskland gjør at PSG allerede har ett og et halvt bein i kavrtfinalen av Champions League.

- Det er fortsatt en jobb igjen å gjøre, men nå gjelder det bare å fortsette på samme måte som i denne kampen. Vi har et meget godt lag og alle ønsker å vinne denne turneringen, sier PSGs Yohan Cabaye til UEFA.com.

Franskmannen, som byttet ut Newcastle med PSG i januar, scoret gjestenes 4-0-mål.

- Denne prestasjonen gleder meg. Det var også viktig for meg å score. Det er aldri lett å bytte klubb i januar, men jeg har tilpasset meg bra, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

KANON: Zlatan Ibrahimovic' andre scoring tirsdag var ei perle. Foto: Martin Meissner (/ AP / NTB scanpix)


Svensken er også den første spilleren som scorer tosifret antall mål for en fransk klubb i løpet av én sesong med Champions League-fotball.

Zlatan, Zlatan
Gjestene fra Frankrike fikk en drømmestart på kampen allerede etter tre minutters spill da Blaise Matuidi satte inn kampens første scoring.

Midtbanemannen ble spilt presist fram av Marco Verratti og avslutningen til Matuidi gikk til side for Bernd Leo, som voktet buret til hjemmelaget.

Matuidi står uten kontrakt med PSG til sommeren, men til tross for at flere storklubber ønsker å hente ham som bosmanspiller, har 26-åringen gitt utrykk for at han håper på en ny avtale i den franske hovedstaden.

Det var likevel en annen som skulle stjele de største overskiftene før pause. Mye handlet som vanlig som den svenske superspissen Zlatan Ibrahimovic.

I det 39. minutt fikk gjestene straffe da Emir Spahic tuklet med trøyen til Ezequiel Lavezzi inne i feltet. Fra krittmerket var Zlatan sikker og nettet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

STRAFFE: Zlatan Ibrahimovic setter sitt første mål for kvelden. Foto: Martin Meissner (/ AP / NTB scanpix)


Minutter senere var samme mann på farten igjen.

PSG presset på og skapte igjen problemer for Leverkusen. Matuidi fikk ballen høyt oppe i banen og la tilbake til Ibrahimovic. Med sitt antatt svakeste bein knallet svensken til og ballen fløy beinhardt inn i nettet bak vertenes keeper.

Dermed så det svært stygt ut for Leverkusen, allerede til pausen.

Cabaye scoret
Andre omgang ble ikke like begivenhetsfull og PSG så stort sett ut til å ha kontroll på det som skjedde ute på Bay Arena-gresset.

I det 59. minutt skulle vondt bli ennå verre fort vertene.

Emir Spahic, som forårsaket straffe før pausen, pådro seg sitt andre gule kort i kampen for et forsøk på å stoppe Lucas Moura og dermed ble det en ganske tidlig dusj på bosnieren. Trener Sami Hyypia så regelrett trist ut.

I dett 66. minutt satte hjemmelaget riktignok ballen i mål, etter et godt angrep, men denne gangen ble det avvinket for offside.

I stedet var det Paris-laget som skulle gjøre nok et mål. Rett før slutt dukket nykommer Yohan Cabaye opp og fastsatte resultatet til hele 4-0.

Med sjansene PSG hadde mot slutten kunne det også blitt flere, men det skal nå uansett svært mye til for at Leverkusen klarer å snu dette i returoppgjøret som spilles 13. mars.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.