Sjekk den tabben!

Foto: Jonathan Brady (EPA/Scanpix)

Chelsea var best, men hadde også alle marginer med seg.

25.03.10 08:38

PORTSMOUTH - CHELSEA 0-5:

Tilfeldigheter er kanskje den mest undervurderte faktoren i fotball. Nå kan det vel knapt kalles tilfeldig når et gulljagende Chelsea slår tabelljumbo Portsmouth 5-0 på en relativt ordinær marskveld.

Se video av David James' tabbe nederst.

Men det er ingen overdrivelse å si at gjestene fra London hadde det meste av marginer med seg på Fratton Park – slik topplag ofte har mot bunnlag.

Keepertabbe
0-1 kom etter 31 minutter, da Didier Drogba kunne trille ballen i et tomt mål. Ikke ufortjent, men målet var mildt sagt spesielt.

Kanskje burde Portsmouth hatt et frispark sekunder før scoringen. Og keeper David James burde definitivt ha klart å klarere den løse headingen fra Deco som kom trillende mot ham.

Men akkurat idet James skulle sparke ballen, spratt den på en hump i gressteppet – og over foten på den engelske landslagskeeperen.

Dermed var det ferdigscoret for Drogba.

Skulle hatt rødt ...
Og marginene fortsatte å være med Chelsea. Seks minutter før pause gikk Florent Malouda kraftig til med en albue i en duell med Ricardo Rocha. Albuen tok Rocha ut av kampen, men dommer Lee Mason mente åpenbart at det hele var et uhell.

Klikk på bildet for å forstørre.

Malouda slapp i hvert fall unna med gult kort.

Minuttet før pause var det Daniel Sturridges albue som var ute. Den traff ansiktet til Tommy Smith – som aldri kom på banen igjen til andre omgang.

En annen dommer hadde trolig gitt både Malouda og Sturridge rødt kort og en tidlig dusj. I så fall hadde det naturligvis vært en helt annen kamp.

... scoret to
Men Chelsea fortsatt med elleve mann, og ironisk nok var det Florent Malouda som satte inn både 2-0 og 3-0.

Også toppscorer Drogba tegnet seg på scoringslista ytterligere en gang, før Frank Lampard fastsatte sluttresultatet til 5-0-

Dermed nekter Chelsea å gi Manchester United luke i gullkampen. London-laget ligger kun ett poeng bak når begge lag har 31 spilte kamper.

Nedtur for City
Mens Chelsea styrket sine gullmuligheter, svekket Manchester City sine sjanser i kampen om en Champions League-plass. City tapte nemlig 2-0 hjemme mot Everton.

Evertons mål ble scoret av Tim Cahill og Mikel Arteta.

City klarte dermed ikke å passere Tottenham på tabellen.

Under ser du et videoklipp fra YouTube av tabben:

HTML EMBED

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.