*Nettavisen* Sport.

Sjekk denne Suárez-statistikken

MÅLMASKIN: Luis Suárez imponerer på flere fronter. Foto: Enrique Castro-Mendivil (Reuters / NTB scanpix)

Trodde du Luis Suárez var effektiv i Premier League?

09.06.14 16:04

Liverpool-spissen er blitt hyllet for sine utrolige 31 mål på 33 kamper i den øverste engelske ligaen i sesongen som nylig er avsluttet.

Suárez var Liverpools viktigste bidragsyter da de røde endelig var tilbake i kampen om ligatittelen i vår.

Foruten alle scoringene bidro 27-åringen også med 13 målgivende pasninger, og ble kun slått av lagkamerat Steven Gerrards 14 på det området.

Fortjent nok ble den ofte omstridte uruguayaneren tildelt prisen som årets spiller i Premier League. Bare seks andre spillere har klart over 30 mål i en Premier League-sesong siden oppstarten i 1992.

Med 31 mål ble Suárez dessuten den første Liverpool-spilleren som passerte 30 ligascoringer siden Ian Rush i 1986-1987. Ifølge statistikkbyrået Opta scoret Suárez på én av fem avslutninger i sesongen 2013-2014.

Bedre for Uruguay
Men han leverer ikke bare sammen med, og takket være, klubbkompisene han trener med stort sett hver dag. Han scorer nemlig enda oftere på landslaget.

I løpet av VM-kvalifiseringen med Uruguay fant Suárez veien til nettet med én av fire avslutninger, viser tall fra Opta.

Altså, 25 prosent av skudd og headinger fra 27-åringen ender med mål.

Angrepskollega Diego Forlán har i de seneste mesterkapene på mange måter vært flaggskipet på Ururguays landslag.

Storspill og fem scoringer under sluttspillet i Sør-Afrika for fire år siden ga både delt toppscorerstatus og prisen som turneringens beste spiller. Forlán har også passert 100 landskamper med god margin.

HTML EMBED


Men faktum er at Suárez allerede har passert lysluggen med fortid i Manchester United i antall landslagsmål.

I fjor sommer ble Luis Suárez tidenes mestscorende landslagspiller i hjemlandet da han feiret sin egen nettkjenning for 35. gang.

Før Brasil-VM innledes står Suárez og Forlán med henholdsvis 38 og 36 landslagsmål for Ururguay.

Stolt historie
Landet har bare 3,3 millioner innbyggere, men er likevel én av VM-historiens virkelig store nasjoner med to VM-gull.

Foruten triumfen på hjemmebane i det aller første sluttspillet i 1930, vant Uruguay også meget overraskede finalen mot Brasil forrige gang brasilianerne var VM-vertskap.

Uruguay innleder gruppe D i årets VM mot Costa Rica førstkommende lørdag.

Deretter følger dueller med England torsdag 19. juni og Italia tirsdag 24. juni, i det som regnes som én av VMs tøffeste innledende puljer.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.