*Nettavisen* Sport.

Sjekk din klubbs plasseringspenger

Foto: Lise Åserud / Marit Hommedal / NTB scanpix /

Slik fordeler Norsk Toppfotball 36,7 millioner i plasseringsbonus fordelt på de 32 beste lagene i Norge.

15.11.12 14:05

Norsk Toppfotball betaler i år ut om lag 196 millioner kroner til klubbene i eliteserien og 1. divisjon. 36,7 av millionene fordeles ut ifra hvilken tabellplassering lagene får i sine respektive ligaer.

Det er selvsagt store forskjeller på topp og bunn – både i eliteserien og 1. divisjon.

Molde og Start får henholdsvis 5,7 og 1,6 millioner kroner for sine førsteplasser, mens Stabæk og Alta sitter igjen med en sum på 287.000 og 80.000 for sine sisteplasser.

Alta ble som kjent fratrukket ett poeng i høst, det poenget kostet ikke bare klubben en ubetydelig 15.-plass i serien, men kanskje viktigere; drøyt 40.000 kroner i plasseringsbonus.

KONKURRANSE: Hjelp oss å kåre årets lag i Tippeligaen - bli med i trekningen om et kamera til verdi av 2500 kroner.

Det kan handle om flere hundre tusen i forskjell på for eksempel en sjette- kontra åttendeplass i eliteserien.

Før siste serierunde i eliteserien er det altså mange i økonomiavdelingen til klubbene som håper lagene som «ikke har noe å spille for» yter sitt beste og tar tre poeng selv i ubetydelige kamper.

Det er også verdt å merke seg den enorme forskjellen på tredje- og fjerdeplass i 1. divisjon. Sandefjord, som ble slått ut av kvaliken mot Ull/Kisa på onsdag, sitter igjen med 969.000 i plasseringspenger. De hadde like mange poeng som Mjøndalen, men hadde bedre målforskjell. Bruntrøyene får hele 400.000 mindre for sin fjerdeplass.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.