*Nettavisen* Sport.

Sjekk Fabregas' rørende EM-hyllest

Foto: Getty/All Over Press

- Det er flott å se, sier ekspert.

01.07.12 23:29

SPANIA - ITALIA 4-0:

Spania hadde få problemer med å ta seg av Italia i EM-finalen søndag kveld.

Hele fire ganger scoret spanjolene mot de asurblå og sørget for kalassifre i finalen. David Silva, Jordi Alba, Fernando Torres og Juan Manuel Mata scoret målene.

EM-seieren er Spanias tredje i historien. Nasjonen vant også turneringen i 1968 og 2008. På toppen av dette gikk også det spanske laget til topps under VM i 2010.

En av de som har vært med på de tre siste triumfene er Francesc Fabregas. Barcelona-spilleren startet oppgjøret mot Italia og leverte en brukbar kamp for sitt land.

Hyllest til kvartett
Og selv om det ikke ble mål i selve finalen, kunne 25-åringen likevel se tilbake på en sterk turnering. Den offensive midtbanemannen noterte seg blant annet for to mål i EM.

Etter at finaleseieren var sikret søndag passet Fabregas på å hylle fire spanske fotballprofiler som ikke lenger er med oss. 25-åringen hadde navnet til de fire på en t-skjorte.

Profilene det er snakk om var Miki Roque, Antonio Puerta, Daniel Jarque og Manolo Perciado.

- Flere av disse er spillere fra samme generasjon som vinnerlaget. Det er rørende og flott å se denne hyllesten, sa TV 2-ekspert Morten Langli.

La Liga-ekspert Petter Veland lot seg også imponere av Fabregas' gest.

«Cesc Fabregas - den t-skjorta du bar i seiersrusen gjør at du for evig tid vil ha dyp, dyp respekt hos meg. Ny personlig favoritt», skrev Canal Plus-profilen på Twirtter.

De første var spillere som av forskjellige grunner mistet livet i ung alder, mens Manolo Perciado var en spansk fotballtrener som mistet livet etter et hjerteinfarkt tidligere i vår.

Tidligere Liverpool-spiller Miki Roque mistet livet nå under EM. Forsvarsspilleren har i lengre tid kjempet mot kreften, men måtte til slutt gi tapt for sykdommen.

Antonio Puerta, som spilte for Sevilla, mistet livet i august 2007. Den tidligere backen fikk hjerteinfarkt under en ligakamp mot Getafe, og døde noen dager senere.

- Det er urettferdig
Sergio Ramos, som spilte sammen med Puerta i Sevilla en periode, hadde også på seg en t-skjorte med en hyllest til sin tidligere lagkamerat under EM-feiringen søndag.

Når det gjelder Daniel Jarque, så døde også han av hjerteinfarkt. han ble 26 år gammel. Jarque var lagkaptein for Espanyol i løpet av sin karriere som spiller.

Da Miki Roque døde underveis i årets EM-turnering uttrykte flere av de spanske spillerne sine kondolanser via nettsamfunnet Twitter.

«Livet er urettferdig, nok en gang. Jeg har akkurat hørt om Miki Roques død. Jeg finner ikke ord», skrev Sergio Ramos.

«All styrke i verden til Miki Roques venner og familie. R.I.P.», tvitret keeper Victor Valdez.

«Vi kommer til å savne deg», skrev Spania- og Barcelona-stjerne Andres Iniesta om vennen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.