RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk Hagens utrolige statistikk

STABIL: Steffen Hagen spiller alt av kamper og blir «aldri» byttet ut.
STABIL: Steffen Hagen spiller alt av kamper og blir «aldri» byttet ut. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Steffen Hagen har en imponerende Tippeliga-statistikk.

SKAGERAK ARENA (Nettavisen): Tross solid banespill kampen gjennom og stor dominans i andreomgang gikk Odd på sitt første serietap på to måneder mot Vålerenga søndag kveld.

En sentral faktor for Odds ærgjerrighet hva angår nederlag denne sesongen – og særlig den forrige, er Steffen Hagen. Midtstopperkjempen har nemlig spilt samtlige minutter i Tippeligaen siden 23. juni 2013. Det viser tall fra altomfotball.no.

- Definisjonen på stabilitet
63 kamper og 5670 minutter på rad. Uten å ha blitt byttet ut en eneste gang. I perioden 2009-2015 er det kun åtte kamper han ikke både har startet og avsluttet. Det skyldtes et kort skadeopphold i starten av 2013-sesongen. Fotballekspert Lars Tjærnås mener Odd-bautaen er unik.

- Han er definisjonen på stabilitet. Han er stort sett alltid på skalaen fra god til veldig god. Sjelden eller aldri er han middels eller dårlig. Dessuten spiller han i en posisjon der kontinuitet er absolutt nødvendig, skryter Tjærnås til Nettavisen.

- En kombinasjon av masse
Hagen selv er ikke uenig i fotballekspertens betraktninger.

- Ja, stort sett gjør jeg det bra. Det er lite svingninger og jeg leverer stabilt godt, vedgår den 29-årige sørlendingen til Nettavisen.

Odd-kapteinen påpeker at nøkkelen til å kunne levere godt og stabilt over lengre tid er sammensatt av mange elementer. Det være seg både på og utenfor banen. Kapteinen ser ut til å ha funnet sin suksessoppskrift.

- Det er en kombinasjon av masse forskjellig. Først og fremst er det er viktig å være seriøs utenfor banen. Å være nøye med alle ting, som restitusjon, søvn og kosthold, forteller Hagen, for han fortsetter:

Havner sjelden i dommerboka
- Samtidig har det med spillestil å gjøre; at man ikke hiver seg inn i alt, men prøver å stå på beina og å være smart. Jeg prøver å oppføre meg fint og snakke til dommeren med respekt så jeg ikke pådrar meg så mye kort, legger han til.

Nettopp det aspektet gjenspeiles i dommerbøkene. Tall fra altomfotball.no viser nemlig at Hagen aldri har blitt pålagt karantene for antall gule kort i Tippeligaen. På totalt 228 kamper står han bokført med kun åtte gule kort. Han frykter imidlertid at en karantene kan komme luskende denne sesongen.

-Det blir sikkert en karantene om ikke altfor lenge, jeg har jo to gule allerede, smiler Odd-kapteinen.

- Den beste spilleren vår
Odd-sjef Dag-Eilev Fagermo drar, i likhet med Tjærnås, også frem lovordene når Nettavisen ber ham om å beskrive sin trofaste kaptein.

- Han er sammen med Jone Samuelsen den viktigste spilleren vår. Han er en bauta for klubben både som menneske og spiller, skryter han.

- Hva karakteriserer Steffen Hagen?

- Han er hel ved. Han er profesjonell. En veldig god forsvarsspiller. Samtidig har han bitt veldig mye bedre offensivt, utdyper Fagermo.

- Definitivt av landets beste stoppere
Steffen Hagen står per dags dato bokført med tre kamper med flagget på brystet. Lars Tjærnås er blant dem som mener at han gjerne kunne fått prøvd seg på landslaget ved flere anledninger, men at er det tøff konkurranse mellom mange spillere på omtrent samme nivå.

- Hagen er definitivt en av landets beste stoppere. Han er en av fem, seks nesten like gode stoppere helt i toppen, og jeg er overbevist om at han ikke hadde dummet seg ut på landslaget hvis sjansen kom, sier Tjærnås.

Hagen selv bruker ikke store mengder energi på å spekulere i Per-Mathias Høgmos fremtidige landslagsuttak.

Diplomatisk Hagen
- Vi får se. Det er bare å fortsette å gjøre det så bra som mulig her, også er det Per-Mathias som bestemmer det, sier han beskjedent.

- Du sier ikke nei hvis han ringer?

- Nei, det gjør jeg ikke. Det har vært gøy å være med i troppen tidligere, også får vi se om det blir noe mer spilletid etter hvert, svarer Hagen, som ikke er fremmed for flere opptredener i landslagsdrakta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere