*Nettavisen* Sport.

Sjekk hva dommeren skal ha sagt

Foto: Pa Photos / Faksimile: Daily Mail/Daily Mirror

En ny rasismesak er under opprulling i Premier League.

29.10.12 13:37

CHELSEA - MANCHESTER UNITED 2-3:

Manchester United vant 3-2 mot Chelsea søndag, og tok dermed sin første seier på Stamford Bridge på ti år. Det var imidlertid flere av dommerens merkelige avgjørelser som stjal det største fokuset etter kampen. Les mer om kampen her.

Chelsea har som kjent valgt å klage inn dommer Mark Clattenburg til Englands fotballforbund (FA) for upassende språkbruk under kampen mot Manchester United søndag.

Slang med leppa
Nå hevder Daily Mail å vite grunnen. Avisen skriver at Clattenburg skal ha kommet med en rasistisk slengbemerkning til Chelseas John Obi Mikel, og at han skal ha kalt Juan Mata «en spansk f****».

Etter kampen skal Chelsea-manager Roberto Di Matteo, John Obi Mikel og Chelsea-direktør Ron Goulay ha konfrontert Clattenburg i dommergarderoben, der Chelsea-trioen krevde en unnskyldning.

Clattenburg skal ha nektet, og dermed gikk klubben til det skritt å klage ham inn for FA.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp

Vil samarbeide
Dommeren har ennå ikke gitt noen kommentar til beskyldningene, men en representant for Premier League-dommernes forening sier ifølge The Guardian følgende:

- Vi er klare over anklagene, og de blir tatt hånd om med største seriøsitet. Mark vil samarbeide fullt og helt, og ønsker muligheten til å få fakta på bordet velkommen. Ingen flere kommentarer vil bli gitt før saken er nøye etterforsket.

Clattenburg må mandag finne seg i å være på sportsforsidene av de fleste engelske avisene. Det blir trolig en liten smekk på øret, sammenlignet med hva som venter om det stemmer at en Premier League-dommer slang rasistiske meldinger under en kamp.

Henter TV-bilder
Saken ligger nå i hendene på FA og Premier League-sjefene, som kommer til å be Sky Sports om videobilder fra de 20 kameraene som var i sving under kampen.

Siden dommerteamene i Premier League bruker samband for å kommunisere under kampene, vil FA også hente inn vitneforklaringer fra assistentdommerne Michael McDonough og Simon Long, i tillegg til fjerdedommer Michael Jones.

I tillegg skal flere av spillerne ha sagt seg villige til å komme med sine vitneforklaringer.

Se en reportasje om saken her (artikkelen fortsetter under):

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('w25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '1g6u9ckse11zy1i7ivz12oejts', 468, 464, 'perfw25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg-1g6u9ckse11zy1i7ivz12oejts', 'eplayer14');

Sint Di Matteo
Chelsea-manager Roberto Di Matteo uttalte seg ikke om rasismebeskyldningene etter kampslutt søndag, men sa følgende om Clattenburgs innsats:

– Det er ganske åpenbart at det andre gule kortet til Fernando Torres ikke er gult kort, det var frispark til oss og han skulle også gitt gult til Jonny Evans. I tillegg var det avgjørende målet offside. Det er synd at en kamp som dette avgjøres på den måten av dommerne, sa Di Matteo.

Siste ord er garantert ikke sagt eller skrevet om denne saken. Onsdag møtes Chelsea og Manchester United igjen på Stamford Bridge i ligacupen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.