*Nettavisen* Sport.

Sjekk hvem Brasils kaptein frykter mest i VM

THIAGO SILVA har pekt ut én spiller han tror blir spesielt vanskelig å forsvare seg mot i sommerens verdensmesterskap. Foto: Franck Fife (Afp / NTB scanpix)

- Han har tekniske kvaliteter som imponerer.

05.06.14 21:54

Svaret på hvem forsvarsbautaen Thiago Silva snakker om er kanskje ikke helt det du trodde.

Det finnes nok mange fotballinteresserte rundt i verden som både tror og håper at vertsnasjon Brasil kommer langt i det nært forestående VM-sluttspillet.

Lagkaptein Thiago Silva er neppe noe unntak. Men det betyr ikke at han ser for seg tøffe møter med for eksempel Diego Costa, Robin van Persie eller Luis Suárez når cupsspillet begynner å dra seg til i Brasils eget VM.

Sambaguttas sterkeste konkurrenter i gruppe A forventes å bli Kroatia og Mexico. Men heller ikke spillere fra disse nasjonene har gjort seg fortjent til å være den Brasils midtstopper gruer seg mest til å møte.

Det dreier seg derimot om en spiss som sannsynligvis står på motsatt banehalvdel i tredje gruppspillkamp. Kameruns Samuel Eto'o.

- Jeg har møtt ham da han var i Inter og jeg spilte i Milan. Han er en erfaren spiller med spesielle evner, og han kommer hit i god form, sier Thiago Silva til radiokanalen RMC.

- Eto'o er en spiller med tekniske kvaliteter som imponerer. I tillegg har han «killerinstinktet» når han jobber på små flater. Det er derfor han er angriperen jeg er mest bekymret for å møte, fortsetter Brasils hærfører.

Brasil innleder hele VM-sluttspillet med kamp mot Kroatia 12. juni. Deretter skal Luis Felipe Scolaris menn bryne seg på Mexico 17. juni.

Oppgjøret mot Kamerun spilles 23. juni.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.