RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk LSK-Helstads advarsel

Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB / Scanpix)
Sist oppdatert:
LSK-spissen mener han nærmer seg formen som ga 22 mål i Tippeligaen.

LILLESTRØM - START 3-2:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Lillestrøm tok tre viktige poeng mot Start på Åråsen lørdag ettermiddag. Start ledet to ganger, men Lillestrøm slo tilbake hver gang og vant til slutt 3-2.

En av dem som skal ha mye av æren for det, er 35 år gamle Thorstein Helstad. Han var kanskje banens beste spiller og ble til slutt matchvinner med sin 3-2-scoring.

Helstad, som nå har scoret tre mål i Tippeligaen denne sesongen, var svært fornøyd da han møtte Nettavisen etter kampen.

- Jeg følte meg som en 23-åring i dag. Kroppen var veldig lett og fin, og slik har jeg egentlig følt meg siden sesongen startet. Det kan bli en fin sesong, sier Helstad til Nettavisen.

Helstads advarsel
Helstad mener en god sesongoppkjøring skal ha mye av æren for at han nå begynner å ligne på den gamle versjonen av seg selv.

- Det var veldig viktig med en god oppkjøring. Det merket jeg da jeg kom i fjor, at jeg manglet det grunnlaget som trengs i Tippeligaen. Det er fysisk, det er tungt og man må løpe mange meter. Et slikt grunnlag har man ikke etter et sabbatsår i Monaco. Nå har jeg spilt masse i vinter, fått opp pumpa, noe som gir bra resultater nå, sier han.

Faktisk har det gitt så bra resultater at Helstad mener han nærmer seg 2007-formen.

Det bør være musikk i LSK-fansens ører, for den sesongen ble Helstad toppscorer i Tippeligaen med 22 mål på 24 kamper (da som Brann-spiller).

3616152

- Jeg føler at jeg nærmer meg mer og mer hvordan det var i 2007 og 2008, og det er bra, sier han, og sender med det en advarsel til midtstopperne i de 15 andre tippeligaklubbene.

LSK-trener Magnus Haglund er svært fornøyd med det han fikk se av Helstad mot Start.

- Han gjør en veldig, veldig god kamp. Han har innledet sesongen strålende, har scoret tre mål og vært involvert i veldig mange sjanser. Jeg er veldig fornøyd med ham, sier Haglund til Nettavisen.

Lørdagens scoring er Helstads 114 mål på toppnivå i Norge. Dermed passerer han Jostein Flo på listen, mens Bengt Sæternes er bare to scoringer unna (se faktaboks).

Bursdag på søndag
Helstad fyller 36 år søndag, og etter tre deilige poeng kan han nå se frem til en hakket mer komfortabel feiring.

- Nå blir det en fin bursdag, jeg skal feire med sønnen min og ta et ekstra kakestykke, sier Helstad.

Lillestrøm vant fortjent mot Start, det er det liten tvil om. Nettavisen telte til slutt 9-4 i sjanser til gultrøyenes favør, og LSK-trener Magnus Haglund forteller at han hele tiden var sikker på seier, selv om LSK lå under både én og to ganger.

- Jeg var ikke urolig, for vi var klart bedre enn Start gjennom hele kampen. Jeg er ikke overrasket over at vi snur kampen, forteller den svenske treneren.

- Fin tradisjon
Haglund fikk se Lillestrøm slippe inn to mål, som begge må sies å være av den enkle sorten. Det var også det eneste negative han tar med seg fra lørdagens kamp.

- Vi slapp inn to billige mål, det er det ingen tvil om. Det var også et par situasjoner der vi gjør enkle feil. Vi har vært veldig solide tidligere i sesongen, men i dag var det et par situasjoner som var på et dårligere nivå enn før. I dag var imidlertid vårt offensive spill så bra at vi vant selv om vi slapp oss litt ned på den defensive biten, sier han.

Seieren var LSKs ellevte hjemmeseier på rad mot Start, noe LSK-sjefen er klar over.

- Det er en fin tradisjon, og man pleier å si at tradisjonenes makt er stor i fotball. Hvis Start-spillerne har hørt 100 ganger denne uka at de har tapt ti på rad på Åråsen, så kanskje det hadde en betydning, sier Haglund.

Start-spiller Espen Hoff var naturligvis skuffet etter nok et 3-2-tap på bortebane. Det var Starts tredje bortekamp denne sesongen uten seier.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Vi er skuffet over de to kampene vi har levert på bortebane. Samtidig synes jeg vi har sett konturene av et bedre Start-lag på bortebane, så jeg er ganske sikker på at bortepoengene vil komme. Men i dag og mot Haugesund var det konsentrasjonen vår, og at vi ikke tør mer, som gjør at vi taper, sier Hoff.

- All ære til LSK
Start-kapteinen spilte en god kamp og hadde en målgivende pasning på Starts 2-1-scoring. Han mener Lillestrøm vant fortjent.

- Vi må gi kreditt til Lillestrøm, de gjør en god kamp og vinner. Men vi tenker mest på vår egen prestasjon og er skuffet over den. Med en bedre prestasjon kunne vi tatt poeng her. Men all ære til Lillestrøm, jeg synes de gjennomførte en god kamp, sier Hoff.

Start-spiss Matthias Vilhjalmsson sørget for 2-1-målet, og var en stadig trussel på topp for Start. Islendingen var skuffet etter nok et tap.

- Tap er tap, og det er veldig bittert, for vi hadde kontroll på kampen. Men vi gjør dumme feil, og i andre omgang er Lillestrøm bedre over hele banen, sier Vilhjalmsson til Nettavisen.

Referat:
Selve kampen startet med et overtak til hjemmelaget. Petter Vaagan Moen var farlig frempå med to avslutninger fra godt hold uten at ballen gikk i nettet.

Etter 20 minutter måtte Lillestrøm-kaptein Frode Kippe forlate banen med en skade, og inn kom 18 år gamle Marius Høibråten, som bare hadde ett innhopp i Tippeligaen fra før.

To minutter senere kom kampens første scoring, og det var Start som tok en noe ufortjent ledelse.

Sørlendingene kontret på venstresiden, og ballen endte hos Espen Børufsen. Han slo et fint innlegg inn i boksen, og der hadde Alejandro Castro revet seg løs fra Høibråten.

Fra kort hold hadde costarikaneren ingen problemer med å sende bortelaget i ledelsen.

Rask utligning
Men utligningen var bare minutter unna. Johan Anderson fikk ballen i boksen, og etter litt klabb og babb endte den hos Palmi Rafn Palmason. Islendingen var sikker som banken og satte inn 1-1-scoringen fra 10 meter.

Start-spillerne protesterte heftig mot dommer Anders Johansen, og sørlendingene ville ha frispark på Johan Anderson i forkant av scoringen. Reprisene viste at dommeren trolig gjorde rett i å godkjenne utligningen.

2-1-scoringen kom like før pause.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Espen Hoff utfordret LSK-forsvaret og slapp ballen videre til Matthias Vilhjalmsson. Islendingen, som scoret 18 mål i Adeccoligaen forrige sesong, vendte opp og fyrte av et lavt skudd mot venstre hjørne. Kenneth Udjus var ikke raskt nok nede, og dermed tok Start ledelsen 2-1, noe som også sto seg til pause.

Straffespark
Utligningen kom bare minutter etter pause.

Helstad var stadig på farten, og i det 53. minutt skaffet han hjemmelaget straffe da han ble lagt i bakken av Håkon Opdal innenfor 16-meteren. Opdal fikk gult kort i samme situasjon.

Fra straffemerket var Petter Vaagan Moen sikker som banken, og dermed sto det 2-2 på Åråsen.

Da gikk det en gnist i LSK-laget, for bare minuttet senere ble det nok en scoring på Åråsen. Og gjett hvem som var involvert? Jo, Thorstein Helstad. Palmason sendte en ball i bakrom, og Helstad timet løpet perfekt inn bak Starts forsvarsfirer. Fra skrått hold skar han inn i boksen, tok en skuddfinte før han til slutt banket inn 3-2-scoringen bak Opdal i Start-målet.

Rødt kort
Verre ble det for bortelaget et kvarter før slutt. Babaca Sarr hadde allerede fått gult kort da han klippet ned en fremadstormende Vaagan Moen, og dermed fikk han sitt andre gule og ble sendt i dusjen.

Med ti mann klarte ikke Start å slå tilbake, og dermed vant LSK til slutt 3-2.

Lillestrøms neste kamp i Tippeligaen kommer borte mot Odd 5. mai. Start møter Molde på Sør Arena dagen etter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere