*Nettavisen* Sport.

Sjekk Northugs Molde-stikk

Foto: Ned Alley / NTB scanpix / skjermdump Facebook

Skikongen var i godt humør etter Rosenborgs seier på fotballens festdag.

16.05.13 22:19

ROSENBORG - SARPSBORG 4-2:

Rosenborg har tapt sine to siste 16. mai-kamper 1-0, og både spillere og supportere på Lerkendal var mer enn klare for noe å feire på fotballens festdag. Blant dem var Petter Northug, som hadde tatt plass på tribunen.

Og det så ut til å gå veien mot Sarpsborg, etter at Nicki Bille Nielsen puttet to mål på under ett minutt i den første omgangen.

Gjestene fra Østfold kom imidlertid tilbake, og utlignet til 2-2.

Rosenborg jaget en etterlengtet 16. mai-feiring, og med fem minutter igjen å spille, satte klubbens toppscorer, Tarik Elyounoussi, inn 3-2. Samme spiller ble få minutter senere lagt i bakken, og Bille Nielsen ble tremålsscorer da han satte inn 4-2 på straffe.

Dermed holder Rosenborg fortsatt følge med Strømsgodset på tabellen, og trønderne kan endelig la feiringen begynne allerede dagen før dagen.

- Det var fantastisk. Denne kampen hadde alt. Vi ledet 2-0, det var en fest. Så ble det 2-2. Men Tarik viste sine ferdigheter og det var en helt fantastisk dag å komme tilbake å vinne kampen, sa tremålsscorer Bille Nielsen til TV2 etter kampen.

Rosenborg-supporteren Northug valgte å feire på bekostning av Molde, som gikk på sesongens sjette tap da Haugesund vant 5-1 på Aker Stadion.

- Vurderer å feire 17. mai i Molde, skrev skikongen på sin Facebook-side.

Sarpsborg snudde
Alt var tilrettelagt for trøndersk feiring på eget gress. I Tippeliga-sammenheng står Rosenborg med 10-0 sammenlagt mot Sarpsborg.

I tillegg har trønderne hentet inn en målscorer fra Danmark.

Førsteomgangen ble ene og alene preget av vertene, og når halvtimen var spilt, puttet Bille Nielsen to mål på under ett minutt. Det første kom etter flott forarbeid av Mikkel Diskerud, mens det andre kom etter en lekker langpasning fra Mikael Dorsin.

Rosenborg kunne dermed gå til pausepraten med komfortable 2-0 på måltavla.

Motstanderen fra Østfold har imidlertid overraske før, og i sitt forrige 16. mai-oppgjør i Tippeligaen tilbake i 2011, klarte de 2-2 borte mot Tromsø.

Da kampen mot Rosenborg var 65 minutter gammel, så det ut til at de skulle klare det igjen.

Gudmundur Thórarinsson satte inn 2-2 etter at Magnus Sylling Olsen reduserte til 2-1 ti minutter før. Sylling Olsens skudd gikk inn etter en fryktelig keepertabbe ac Alexander Lund Hansen, mens Thórarinssons skudd var av det umulige slaget for en keeper.

Dermed gikk det nok en gang mot poengtap for Rosenborg på fotballens festdag.

Elyounoussi sikret straffe
Vertene klarte imidlertid å ta tilbake initiativet, og fem minutter før full tid scoret Elyounoussi et lekkert frisparkmål. Scoringen ble til slutt avgjørende, og Elyounoussi senket med det klubben fra sitt eget hjemfylke.

Før dommeren blåste av kampen, økte Rosenborg til 4-2, da Elyounoussi ble felt, og korrekt fikk straffespark. Bille Nielsen fikk æren av å sette inn sitt tredje og kampens siste mål.

Dermed fikk Rosenborg med seg tre poeng og kan feire både dagen før dagen og selveste dagen.

- Nå blir det stinn brakke igjen på mandag. Det er helt sikkert, sa en strålende fornøyd RBK-trener Per Joar Hansen etter at seieren var sikret.

Sarpsborg gjorde på sin side et ærlig forsøk, og kan feire nasjonaldagen med god samvittighet på tabellens åttendeplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.