Sjekk Ødegaards børskarakter i spanske aviser

GODKJENT: Martin Ødegaard får skryt i spanske aviser.

GODKJENT: Martin Ødegaard får skryt i spanske aviser.

Nordmannen vies spalteplass etter debuten.

24.05.15 13:37

Cristiano Ronaldo, Xavi og Carlo Ancelotti stjeler de største overskriftene i spanske sportsaviser dagen etter Martin Ødegaards debut, men noe plass vies selvsagt også til den norske debutanten.

Spanias aller største sportsavis Marca har viet omtrent en halv side til 16-åringen, med overskriften "Ødegaard er historisk".

- Fanget øyet
- Nordmannen ble den yngste spilleren i Real Madrids historie da han kom inn for Cristiano Ronaldo, og han gjorde seg på ingen måte bort, skriver Marca.

Avisen deler ut karakten A til 16-åringen - noe som betyr godkjent. Stjerner som Toni Kroos, Raphael Varane og Iker Casillas fikk samme karakter i 7-3-seieren.

Les også:Hylles etter feilfri debut

Les også:Ødegaard skrev Real Madrid-historie

Nettstedet Football Espana bet seg merke i nordmannens vilje til å bidra offensivt, etter en noe nervøs start.

- Det norske stjerneskuddet på bare 16 år og 156 dager ble den yngste spilleren til å spille en La Liga-kamp da han erstattet Cristiano Ronaldo etter en time, og han fanget øye med sin vilje til å bidra i Los Blanco' angrep, skriver nettsiden.

Også hele Norges La Liga-ekspert Petter Veland lot seg imponere over Ødegaard.

- Jeg synes han viste at han holdt nivået slik kampen hadde utviklet seg. Litt nervøs i starten, men selvtilliten vokste relativt fort da han fikk et par positive opplevelser med ball. Derfra og ut virker det som han bare glemmer tid og sted og bare nyter å spille fotball på den største scenen, sier Veland til Nettavisen.

Ødegaard: - Nervøst
Overfor Real Madrid TV innrømmer også Ødegaard at han var litt nervøs før debuten på Santiago Bernabeu.

- Jeg var nervøs for å spille foran så mange fans, men jeg prøvde å nyte det. Det var veldig spesielt for meg å spille på Bernabeu, sa Ødegaard.

16-åringen fortalte videre at han stortrives i den spanske hovedstadsklubben.

- Jeg er stolt og glad. Jeg har hatt et fint første år her og har virkelig nytt det. Jeg følte meg veldig komfortbalen på banen.

Petter Veland er usikker på hvor veien nå går videre for Martin Ødegaard og tror vi kan komme til å vente til sensommeren før vi får svaret.

- Når det gjelder veien videre, er det fortsatt for tidlig å synse for mye, og jeg vil tro at det ikke tas en avgjørelse før etter reisene med a-laget til Australia og Kina. Jev vil tro de holder dørene åpne for både utlån og plass i a-stallen, men at det er såpass mange faktorer som spiller inn at det nok drøyer til juli eller august før svaret kommer, sier Veland til Nettavisen.

ØYEBLIKKET: Martin Ødegaard erstatter Cristiano Ronaldo. Foto: Pierre-philippe Marcou (Afp / NTB scanpix)


MEKTIG ARENA: Martin Ødegaard innrømmer at han var litt nervøs før Bernabeu-debuten. Foto: Juan Medina (Reuters)


NÆR ASSIST: Martin Ødegaard var svært nær ved å notere seg for en målgivende pasning i debuten. Foto: Daniel Ochoa De Olza (Ap)


KOMFORTABEL: Etter en litt nervøs start, begynte Martin Ødegaard å by på seg selv. Foto: Juan Medina (Reuters)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.