*Nettavisen* Sport.

Sjekk onsdagens tippetips

Foto: AP/Scanpix

Her ser du hvordan vi skal få 12 rette i dag også.

17.03.10 13:11

Forsøket på å følge opp 12 rette på lørdagen ga 11 rette på både 96-rekkers systemet og 486-rekkers systemet på søndag. Utbetalingen ble meget beskjeden, da folkerekka slo til mens overraskelsene vi hadde gardert for uteble.

Les også dagens oddstips!

Dagens V65-tips finner du her

Spennende midtukekupong
Midtukekupongen inneholder to returoppgjør i Champions Leagues åttendedelsfinaler, en kamp fra The Championship og en kamp fra League 1 i England, deretter åtte returoppgjør i Europa League som spilles på torsdag. Noen av klubbnavnene i denne artikkelen er klikkbare, slik at de som ønsker mer informasjon om laguttak og uttalelser fra trenere kan lese mer på klubbenes hjemmesider. Det er i skrivende stund over 30 timer til de åtte siste kampene på kupongen starter.

Hjemmeseier på Camp Nou
Allerede i første kampen roper bankeren over alle bankere hjemmeseier høyt og tydelig. Barcelona spilte 1-1 i Stuttgart og de er videre i Champions League med seier og faktisk også 0-0 i denne. 1-1 gir ekstraomganger. 0-0 blir det neppe, vi tror mest på en klar hjemmeseier. Som vi sa på søndag så er det nesten galskap å tippe noe annet enn H når Barcelona spiller hjemme. Det har i det siste vært mye snakk om at Barcelona har mistet noe av den gode formen, men vi så med egne øyne hvordan det gikk med Valencia på søndag. Selv om Valencia kunne fått et trøstemål på en stor sjanse mot slutten var de i realiteten sjanseløse etter at Messi scoret alle tre målene for Barca i andre omgang.

Stuttgart er gode hjemme i Tyskland, dog ble det tap 2-1 borte for Schalke nå sist. De hadde én god omgang hjemme i 1-1 kampen, men på Camp Nou skal de være sjanseløse. De som går for å vinne 12 rette alene må selvsagt spille U eller B i denne. Vi stoler på Messi, som forventes å spille fra start, og markerer en H. Et fyldigere match preview finner dere her.

Fyll ut midtukekupongen her mens du leser våre tips.

Bordeaux videre
Bordeaux slo Olympiakos 1-0 i Hellas og nå skal jobben fullføres på hjemmebane. Olympiakos må score minst ett mål og må bare prøve å angripe fra start og få det målet kjappest mulig. Vi nevner i denne sammenheng at kun én gang tidligere i Champions League historien har et lag som tapte første kampen på hjemmebane klart å gå videre etter returoppgjør (Ajax i 1996). Bordeaux kaptein Alou Diarra er tilbake etter skade, han spilte hele 0-0 kampen mot Monaco lørdag. Ikke umulig at Olympiakos scorer et tidlig mål og gjør denne kampen spennende. Bordeaux har 0-2-1 på de tre siste seriekampene i Frankrike, ikke veldig imponerende. Likevel mener vi HU skal holde her mot et gresk lag som sjelden vinner borte i denne turneringen. U-garderingen føles nesten som sløseri, men noe må vi finne på for å eventuelt få hvertfall et firesifret beløp for 12 rette dersom vi skulle klare såpass.

Championships sterkeste hjemmelag
Newcastle leder engelske Championship, og de er det beste hjemmelaget med 14-4-0 i statistikk. De slipper omtrent ikke inn mål på hjemmebane. Barnsley, Coventry og Cardiff klarte alle sammen å score ett mål i sine bortekamper mot Newcastle. Samtidig scoret Newcastle henholdsvis 6, 4 og 5 mål i disse kampene, som også er Newcastles siste hjemmekamper sammen med en 3-0 seier over Preston.

At det skal gå noe særlig bedre med Scunthorpe, der de ligger under nedrykksstreken med sin svake form (5 poeng på de 8 siste kampene) og 62 baklengsmål (dårligst i ligaen), ser vi ikke hvordan skal skje. Det eneste som kan ligne på et argument for at Scunthorpe skal få med seg poeng fra St. James' Park må være at de vant det omvendte oppgjøret 2-1. Men nei, selv på en god dag taper Scunthorpe denne. De stiller uten sin kaptein Byrne som soner for røde kort. På Newcastles hjemmeside forteller manager Chris Hughton at Wayne Routledge og Jose Enrique trolig er tilbake etter skader og kan få spilletid mot Scunthorpe. Hjemmeseieren virker opplagt.

Enkelt: Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!

Bli nettspiller: Bestill gratis kortleser her!

Usikker kamp i League One
Exeter City og Bristol Rovers befinner seg på tredje øverste nivå i England. En sjekk av innbyrdes oppgjør forteller om ingen borteseire mellom lagene i moderne tid. Men nå er det nettopp bortelaget som har funnet formen og hjemmelaget som har mistet den. Det har gått ti kamper siden Exeter vant, men da var det mot topplaget Leeds. Vi kjøper oss ut av denne vanskelige kampen med en helgardering og bruker tiden på de neste Europa League oppgjørene.

Returoppgjør i Europa League
Lagene i kamp 5 til 12 har alle møttes den 11. mars og dette er returoppgjørene. Det betyr som kjent at mange av lagene klarer seg med uavgjort eller begrensede tap. Standard Liege sto for det mest overraskende resultatet sist da de vant 3-1 borte over Panathinaikos. Ellers ble det 3 hjemmeseire og 4 uavgjorte resultater i lagenes kamp nummer 1. Vi tror ikke på mange borteseire denne gangen heller og spiller H i alle kampene. I tillegg skal vi fordele noen U-garderinger. Disse kampene spilles på torsdag.

Marseille - Benfica
Marseille klarte 1-1 i første oppgjør, i en kamp de sjansemessig fortjente å vinne, men var veldig nær å tape før Ben Arfa sikret 1-1 helt til slutt. Nå er sjansen for å gå videre relativt god. Statistikken hjemme på Stade Velodrome denne sesongen er 7-3-2. og formen er god. De møter riktignok Portugals beste bortelag Benfica som ikke har tapt hverken borte eller hjemme på over 20 kamper på rad nå. Marseille har initiativet, de kan resultatmessig gå for 0-0 men kommer neppe til å gjøre det. Et nytt 1-1 resultat er ikke utenkelig. På tippekupongen markerer vi HU.

Standard Liege - Panathinaikos
Grekerne tapte overraskende 1-3 i hjemme og kampen om avansement kan virke avgjort allerede før denne kampen spilles. Slik er det jo ikke, men sjansen for at Panathinaikos scorer tre mål i Liege er liten. Standard Liege gjør det ikke mer enn middels hjemme i Belgia der de ligger på syvendeplass med 6-5-2 på hjemmebane. Dette er langt under forventningene. Standard-spiller Milan Jovanovic uttaler at klubben derfor satser alt på Europa League i stedet. Panathinaikos er topplaget i Hellas og står med 9-2-2 på bortebane. De slo Roma både hjemme og borte i denne turneringen på veien hit.

Denne kampen blir vrien å tippe siden resultat fra forrige er såpass spesielt. Vi må prøve å gjette kampforløpet, og vårt beste tips blir at Standard Liege får det ene målet de trenger for å drepe kampen, på en kontring mot grekerne som er tvunget til å gå i angrep fra start. Dette er vill gjetting, vi presiserer det. Vi markerer for HU i denne. Selv om Standard Liege er videre også med et begrenset tap tror vi de tar oppgaven seriøst foran egne tilskuere.

Fulham - Juventus
3-1 ble det til slutt i favør Juventus i det første oppgjøret. Det passer godt med vårt inntrykk av Fulham fra Premier League, der laget i all hovedsak taper borte og vinner hjemme. Vinner de 2-0 her er de videre i turneringen, og det er ikke umuilig at de klarer det. Danny Murphy og Jonathan Greening er utestengt i denne. Usikkerhet også rundt Hangeland. Juventus har flere gode resultater å vise til den siste tiden, men også et par som røper at ikke alt stemmer. 3-3 hjemme mot Siena sist er ikke godkjent, ei heller 0-2 hjemme mot Palermo. Markeringen blir HU.

Et blikk på folkerekka røper at Juventus foreløpig er favoritter i dette oppgjøret. På bortebane, mot et av de bedre hjemmelagene i Premier League, og med 3-1 å gå på fra hjemmekampen. Det er nesten så man mistenker at folk tipper på laget med det mest kjente navnet. Manchester United fikk ikke til noe som helst på Craven Cottage, og det er vanskelig å se for seg at Juventus vinner denne når de ikke engang er nødt.

Werder Bremen - Valencia
Werder Bremen klarte 1-1 i Spania. Valencia er inne i en periode med dårlige resultater, og dette var et av dem. De er uten seier på sine fire siste kamper og uten borteseier siden 10. januar da de slo det spanske bunnlaget Xerez. I denne må de fremover og score minst ett mål. Vi tror ikke det går mot et Werder Bremen i form. H.

Anderlecht - Hamburger SV
3 - 1 til Hamburg i første oppgjør. Denne kampen må Anderlecht vinne 2-0 eller bedre, og de er kapable til å klare det. Bortemålet de fikk i Hamburg var selvfølgelig meget viktig. Hjemme i Belgia er Anderlecht på topp med 11-2-1 på hjemmebane.

Hamburg på sin side ligger på femteplass i Bundesliga og står med 4-6-3 på bortebane. De tar sjelden full pott borte mot de beste lagene. Mot Anderlecht vil de trolig gjøre alt de kan for å holde på 0-0 så lenge som mulig. Vi tror Anderlecht viser seg som det gode hjemmelaget de er og vinner denne kampen.

Wolfsburg - Rubin Kazan
Returkamp etter 1-1 i første oppgjør. De tyske seriemesterne fra i fjor er i god form etter en laber start på sesongen. De er nå uten tap i sine syv siste kamper. Med 1-1 i bortekampen har de svært gode muligheter til å gå videre fra denne.

Motstander Rubin Kazan er også i tilsynelatende god form, men de har ikke spilt mer enn én kamp i den russiske serien som nettopp startet opp igjen etter vinterpausen. Denne vant de 2-0 hjemmemot Lokomotiv Moskva. Vi krysser av for H men tar også med en U-gardering av to grunner: Vi tror ikke Rubin Kazan er slått på forhånd og et uavgjort resultat er lite tippet av andre og vil øke en eventuell utbetaling.

Sporting CP - Atletico Madrid
Atletico skuffet da de bare klarte 0-0 på hjemmebane. Dette returoppgjøret er åpent, men fordel til Sporting som spiller hjemme. De har ikke noe bortemål å spille på og de må prøve å vinne denne kampen. Scorer Atletico i denne må Sporting score 2, så enkelt er det.

Sporting er ute av gullkampen i Portugal. De må likevel kunne kalles et godt hjemmelag med 6-3-3 på Estádio José Alvalade. Atletico Madrid haltet veldig i begynnelsen av det spanske seriespillet, men nå ser det noe bedre ut takket være gode resultater på hjemmebane. Borte står defortsatt med 2-4-7. De fikk dog vist at de kan være gode borte da de slo Galatasaray 2-1 på veien hit.

Dette er en vanskelig kamp som sikker vil bli gardert på mange kuponger. Vi spiller ugardert hjemmeseier og satser på at Atletico skuffer oss enda en gang før skuta er tilbake på rett kjøl.

Liverpool - Lille
Lille vant sin hjemmekamp 1-0. De er gode hjemme, ikke fullt så gode borte. 5-3-5 er bortestatistikken i den franske serien, det er likevel ikke dårligere enn at Lille er tungt inne i medaljekampen.

Liverpool har de fleste en mening om, og for å fatte oss litt i korthet kan sier vi at ja, de har skuffet i år på mange måter, men de har vunnet mange hjemmekamper på rad nå, og vi tror de vinner denne også. H.

Her leverer du dagens spillforslag.

96 kroners systemet:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 17.03.2010 20:40
1. Barcelona - Stuttgart H
2. Bordeaux - Olympiakos H U
3. Newcastle - Scunthorpe H
4. Exeter - Bristol Rovers H U B
5. Marseille - Benfica H U
6. Standard Liege - Panathinaikos H U
7. Fulham - Juventus H U
8. Werder Bremen - Valencia H
9. Anderlecht - Hamburger SV H
10. Wolfsburg - Rubin Kazan H U
11. Sporting Lisboa - Atletico Madrid H
12. Liverpool - Lille H

486 kroners systemet:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 17.03.2010 20:40
1. Barcelona - Stuttgart H
2. Bordeaux - Olympiakos H
3. Newcastle - Scunthorpe H
4. Exeter - Bristol Rovers H U B
5. Marseille - Benfica H U B
6. Standard Liege - Panathinaikos H U B
7. Fulham - Juventus H
8. Werder Bremen - Valencia H
9. Anderlecht - Hamburger SV H U
10. Wolfsburg - Rubin Kazan H U B
11. Sporting Lisboa - Atletico Madrid H U B
12. Liverpool - Lille H

Spill og lever her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.