*Nettavisen* Sport.

Sjekk RBKs stikk til TV 2-Jesper: - Skal ta en sovetablett

VIL FEIRE: - Man må nyte øyeblikket. Hvis ikke, er det ikke vits å vinne, mener Rosenborgs Pål André Helland. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Fikk kritikk for feiringen etter ligagullet. Nå lover Rosenborg å ta det rolig etter cupfinaletriumfen.

22.11.15 17:40

ROSENBORG - SARPSBORG 08 2-0:
ULLEVAAL STADION (Nettavisen)
:

Da Rosenborg vant ligagull tidligere i år, fikk de massiv kritikk for at de valgte å feire triumfen bare dager i forveien av Lazio-kampen, som de tapte.

- Jeg synes det er uforståelig. Og jeg kan ikke se hvilke andre idretter som hadde gjort det.(…) Det er soleklart at det ikke er noen optimal oppladning, det vet alle som driver med idrett. Den natten etter en kamp er så ekstremt viktig, sa Start-spiller og TV 2-profil Jesper Mathisen.

- Går an å feire uten alkohol

På spørsmål om hvordan de skal feire dette gullet, med tanke på at de møter St-Etienne i Europaligaen på torsdag, begynner RBK-trener Kåre Ingebrigtsen å flire.

- Å feire skal vi være litt forsiktig med, har jeg skjønt, spøker han, med klar henvisning til Jesper Mathisens kritikk forrige gang.

Men det ligger også litt alvor bak spøken.

- Vi skal feire med veldig måtehold. Vi har kamp igjen på torsdag, så det blir en rolig og avmålt feiring. Men det går an å feire uten alkohol, selv om det er vanskelig å se for seg trøndere gjøre det. Men vi klarer det, sier Ingebrigtsen.

Pål André Helland blir ironisk når Nettavisen spør om det blir feiring etter cupgullet.

- Vi skal ta en sovetablett og gå og legge oss, sier han og smiler lurt.

- Nei, vi må få nyte stunden, absolutt. Vi må ikke bli så blaserte at vi ikke får nyte den spontane gleden. Det er sånne øyeblikk man lever og ånder for, og trener for. Det er lov å være smarte, man trenger ikke ta den helt ut, men man må nyte øyeblikket. Hvis ikke, er det ikke vits å vinne. Det er denne følelsen man jager, sier Helland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

THE DOUBLE: Rosenborg vant både cup og liga denne sesongen. Søndag feiret de cupgull på Ullevaal Stadion. Foto: Paul Weaver (NA Bilder)

Irritert Søderlund

Rosenborg-spiss Alexander Søderlund er usikker på hva kvelden inneholder.

- Det må du spørre Kåre om, det er han som er sjefen. Vi får se hva han finner på når han kommer til Trondheim, sier Søderlund til Nettavisen.

- Dere fikk kritikk forrige gang da dere feiret seriegullet noen dager før en viktig Europa League-kamp. Har dere det i bakhodet nå?

- Nei, svarer Søderlund og går.

Rosenborg-treneren kan se tilbake på en perfekt sesong. «Bruttern» tok over et lag som ikke kunne juble for noenting forrige sesong, men etter Ingebrigtsens inntreden vant trønderne «The Double» på første forsøk – og for første gang siden 2003.

LES: Detaljert kampreferat

Dette er åttende gang RBK vinner «The Double», mer enn noen annen klubb i Norge, ifølge Store Norske Leksikon.

RBK har vært overlegne motstanderne denne sesongen. Ligaen vant de med 12 poeng, cupfinalen ble ingen prøvelse.

- Det er en fantastisk følelse å vinne cupen også. Når du kommer hit og det er cupfinale, må man suge på karamellen og nyte følelsen av å være delaktig. Når man vinner, blir det et minne for livet. Det sa jeg til gutta, dette husker dere resten av livet, sier RBK-sjefen.

Denne sesongen vil alltid være et høydepunkt i RBKs historie.

Nå gjenstår det å se om feiringen står i stil.

P.S: Her finner du alt om søndagens cupfinale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.