*Nettavisen* Sport.

Sjekk Ronaldos hilsen til Klose

MÅLKONGER: - Velkommen i klubben, skriver Ronaldo til Miroslav Klose. Tyskeren tangerte brasilianerens scoringsrekord i VM lørdag. Begge står med 15 mål.

Storscorerne troner nå på scoringstoppen i VM sammen.

22.06.14 00:04

TYSKLAND - GHANA 2-2:

Adam Larsen Kwarasey var plassert på benken da Ghana møtte Tyskland i Fortaleza lørdag kveld. Strømsgodset-keeperen, som spilte ghanesernes første kamp mot USA, fikk fra sin posisjon på benken se en målkonge skrive seg inn i VMs historiebøker med gullskrift.

Etter at Miroslav Klose kom inn fra benken og pirket inn 2-2-målet, er han nå mestscorende i VM-historien sammen med Ronaldo på 15 scoringer.

Klikk på bildet for å forstørre.

TANGERTE MILLA: Asamoah Gyan er sammen med Roger Milla mestscorende afrikaner i VM, med fem mål. Foto: Marcelo Del Pozo (Reuters)

Lazio-spissen, som har scoret samtlige av sine VM-mål innenfor sekstenmeteren, er også en av tre spillere som har scoret mål i fire forskjellige verdensmesterskap. Uwe Sehler og Pelé er de to andre.

Litt spesielt er det også at Ronaldo satte sin rekord mot Ghana i Tyskland, mens Klose altså tangerte den mot samme motstander i Ronaldos hjemland, Brasil.

Som seg hør og bør, prøvde Klose seg på en salto da han igjen scoret i VM. Den var ikke like god som den var for fire, åtte og tolv år siden. Det innrømmet han også selv etter kampen.

- Jeg vet ikke hvor lenge det er siden sist jeg slo salto. Jeg lyktes ikke helt med den i dag, men 20 VM-kamper og 15 mål er ikke verst. Likevel er det viktigste at vi gjør det bra mot USA i neste kamp, sa Klose etter sitt 70. landslagsmål totalt.

Ronaldo hilser
TV 2-kommentator Kasper Wikestad var helt ærlig på at han håpet at Ronaldo sin rekord skulle få stå i fred og delte det med sine følgere på Twitter.

- Akkurat det jeg ikke håpet på. Klose tangerer Ronaldos rekord, skrev Wikestad på Twitter og utdypet senere.

- Selvsagt er det en fantastisk prestasjon av Klose. Bare å bøye seg i støvet. Men jeg elsket Ronaldo, og håpet rekorden skulle stå

Selv latet ikke den brasiianske storscoreren til å bære noe nag til Klose.

- Velkommen i klubben, Klose, skrev Ronaldo på Twitter etter kampslutt.

HTML EMBED


Ikke lenge før Klose scoret sitt historiske mål, hadde Ghanas Asamoah Gyan tangert Roger Milla som den mestscorende afrikanske spilleren i VM. Begge står med fem scoringer.

- Det var en herlig kamp, og jeg må gratulere laget. Vi trodde på oss selv mot et godt lag. Vi hadde respekt for Tyskland, men vi var nær ved å lykkes. Vi så det virkelige Ghana i dag. Taktisk var vi perfekt. Vi måtte jobbe hardt fordi Tyskland er så bra med ballen. Vi ville ikke løpe rundt og tape energi, sa Asamoah Gyan til BBC.

Den fantastiske kampen endte 2-2. Andre Ayew og Mario Götze scoret de øvrige målene for henholdsvis Ghana og Tyskland.

Fartsfylt kamp
Kampen startet i et durabelig tempo, og det var Ghana som spilte seg fram til den første muligheten før ti minutter var spilt. Christian Atsu slo inn fra kanten, men Asamoah Gyan ble presset nok til at avslutningen gikk over mål.

Mange fryktet tysk overkjøring mot et Ghana, som tapte sin første kamp mot USA, men afrikanerne var i aller høyeste grad med på notene. I motsetning til Portugal, spilte Ghana smart og nektet Tyskland store rom på offensiv halvdel.

Likevel klarte tremålsscorer i åpningskampen mot Portugal, Thomas Müller, å komme seg til et par gode muligheter før pause. I samarbeid med Mesut Özil og Mario Götze, var Bayer-stjernen nær ved å score sitt fjerde mål i mesterskapet, men Ghanas forsvar hang med.

Fakta

Spillerbørs

Hang med gjorde også Manuel Neuer da Sulley Muntari prøvde seg fra distanse. Midtbanespilleren, som nylig signerte ny kontrakt med AC Milan, fikk bra treff, men fra 25 meter trengs det noe spesielt for å lure Manuel Neuer.

Legendene leverte
Lagene gikk til pause på stillingen 0-0, men det skulle ikke ta lang tid før begge lagene kunne juble for scoring i løpet av veldig kort tid.

Først var det Mario Götze som startet perfekt inn i boksen og løp et innlegg i mål. Reprisene viste at Bayern-spilleren headet ballen ned i sitt eget kne og i nettet.

Tyskland gikk dermed oppskriftsmessig i ledelsen, men Ghana var ikke interessert i å være noen kasteball. Bare tre minutter senere slo Harrison Afful inn fra kanten og André Ayew headet inn utligningen. Dette var også Ghanas første VM-mål på heading noensinne.

Ayew hadde ikke scoret for landslaget siden februar 2012 før mesterskapet. Nå har han to mål på to VM-kamper. Snakk om å levere når det gjelder.

Når det gjelder Asamoah Gyan, er han langt hyppigere på scoringslista. Han har nemlig 40 mål på 80 landskamper og har nå scoret i tre VM. Lørdagens scoring, som kom etter brudd og nydelig gjennomspill fra Sulley Muntari, var hans femte i fotballen-verdens største turnering. Dermed tangerer han også Roger Milla som Afrikas mestscorende spiller i VM, med fem mål.

På benken til Tyskland satt en annen scoringsmaskin og fortvilet. Miroslav Klose hadde ikke spilte et minutt så langt i VM, men fikk muligheten til å tangere Ronaldo da han slapp til etter 69 minutter. Det brukte han to minutter på å gjøre.

En corner ble stusset på bakre stolpe og der dukket Klose opp og pirket inn 2-2. Den påfølgende saltoen så bedre ut i 2002, men scoringsrekorden var i boks.

Kampen ble avsluttet omtrent som en håndballkamp, der begge lagene stormet i angrep annenhver gang. Ingen klarte imidlertid å få vinnermålet, og kampen endte dermed 2-2.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag