Sjekk russernes høyst uvanlige VM-plan

TENKER NYTT: Russland-sjef Fabio Capello & co. går uvanlige veier for å oppleve VM-suksess på hjemmebane i 2018.

TENKER NYTT: Russland-sjef Fabio Capello & co. går uvanlige veier for å oppleve VM-suksess på hjemmebane i 2018. Foto: Kirill Kudryavtsev (Afp)

Noe for Norge?

12.09.14 08:57

Ifølge The Guardian vurderer det russiske landslaget å delta i den russiske toppdivisjonen som et eget lag for å være best mulig forberedt til VM på hjemmebane i 2018.

Fabio Capellos mannskap hadde et dårlig mesterskap i sommerens VM. Russernes første deltakelse siden 2002 endte med fattige to poeng på tre kamper og eliminasjon fra gruppespillet.

Vil spille inn en ellever
Nylig ble også U21-landslaget slått ut av gruppespillet i EM-kvaliken.

Det øker presset på nasjonen som om fire år skal arrangere VM for første gang.

I et ferskt intervju med det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass innrømmer generalsekretæren i det russiske fotballforbundet at å delta i ligaen med landslaget er ett av flere mulige tiltak de vurderer for å bedre ståa.

Tanken er at russerne skal spille inn en VM-tropp og et VM-lag i god tid før moroa begynner i 2018. Jo lenger tid de bruker på å forme en ellever, jo mer samspilte blir dem.

- Det er klart og tydelig at vi kun kan konkurrere på verdens høyeste nivå ved å være gode på samarbeid og lagarbeid. I en slik situasjon må vi kikke etter mulige konkurransefordeler. En av dem er kanskje å danne et kjernelag for 2018, sier generalsekretær Anatoliy Vorobyjev til nyhetsbyrået.

- En bisarr idé
Han ser for seg følgende løsning:

- Laget «Russland 2018» vil delta i den russiske ligaen i sesongen før VM, altså 2017-2018-sesongen. Laget vil bli formet av «innleide» spillere fra de ledende klubbene, og vi skal ha to overgangsvinduer. I vinterhalvåret kan klubbene hente tilbake spillerne sine, og det vil være mulig at klubbene kan bruke spillerne på vårparten i Champions League, forteller Vorobyjev.

- En bisarr idé fra Russland, mener Guardians profilerte sportssjef Ian Prior.

Så gjenstår det å se om de uvanlige planene blir satt ut i virkeligheten.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.