*Nettavisen* Sport.

Sjekk Santi Cazorlas imponerende statistikk

PASSMASTER: Arsenal-stjernen Santi Cazorla. Foto: Nigel French (Pa Photos / NTB scanpix)

Aresenal-spilleren er overlegen i Premier League på dette.

01.12.15 09:06

Den engelske avisen The Independent skriver at Arsenals Santi Cazorla, med klar margin, har den beste pasningsfoten i Premier League.

Tall viser at spanjolen er den spilleren i den engelske ligaen som er mest innflytelsesrik når det kommer til å distribuere ballen på banen.

30-åringen er den første spilleren til å nå over 1000 pasninger i Premier League denne sesongen og er med det 222 pasninger foran nestemann.

På totalt 1204 spilte minutter har spanjolen slått 1034 vellykkede pasninger. I løpet av en kamp slår Arsenal-stjernen i gjennomsnitt 53,7 pasninger, ifølge statistikken til The Independent.

Når treffprosenten i tillegg er på 90 prosent, er det svært imponerende. Ingen andre blant de ti som har slått flest pasninger i Premier League så langt denne sesongen har en treffprosent på nivå med Santi Cazorla.

Det er for øvrig Andrew Surman i nyopprykkede Bournemouth som ligger på andreplass, med 812 pasninger og en treffprosent på 86,70 prosent.

Francesc Fabregas (Chelsea), Fernandinho (Man City), og Mesüt Özil (Arsenal) er de andre spillerne blant de fem beste i ligaen.

Når det gjelder Cazorla viser tallene også at spanjolen slår 69,5 prosent av pasningene sine, totalt 719 pasninger, inne på motstanderens banehalvdel. I 1-1-møtet med Norwich søndag, slo han hele 74 pasninger i løpet av oppgjøret.

Verken Manchester United eller Liverpool har noen spillere blant de ti beste på dette så langt i sesongen, mens det er verdt å merke seg at både Bournemouth og Swansea har to spillere hver inne blant topp ti.

For Bournemouth er det altså nevnte Surman, samt Simon Francis, mens det fra Swansea er Ashley Williams og Jonjo Shelvey.

Folk som Gareth Barry (Everton) og Glenn Whelan (Stoke) er også blant de ti beste i den engelske toppdivisjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag