*Nettavisen* Sport.

Sjekk superspissens flaue tabbe

FLAUSE: Mario Mandzukics tatovering betyr ikke helt det som var den opprinnelige tanken. Foto: Daniel Ochoa de Olza (AP / NTB scanpix)

Mario Mandzukic med «John Carew»-flause.

Kroatiske Mario Mandzukic vet hvor målet står, men hva som står på ryggen hans, har ikke 28-åringen like god kontroll på.

Under Champions League-oppgjøret mot Real Madrid nylig, kom nemlig Atletico-stjernens ryggtatovering til syne og ble lagt merke til.

Feil vei
Skriften på ryggen til Mandzukic er på hebraisk og tanken er nok at det skal stå: «Det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere».

Flere har imidlertid slått fast at skriften er skrevet feil vei. Hebraisk skal skrives fra høyre til venstre, men 28-åringens tatovering er skrevet fra venstre mot høyre. Derfor gir ikke teksten noe som helst mening.

Tatoveringen skal i tillegg ha flere grammatiske feil, ifølge Reddit.

Kroaten har vært én av Europas mest målfarlige spillere de siste årene og Mandzukic har regelmessig funnet nettet både for tyske Bayern München og spanske Atletico. Han dro til sistnevnte klubb sommeren 2014.

Oppgjøret på Vicente Calderon tirsdag endte for øvrig 0-0.

Carew-kluss
Mandzukic kan i det minste trøste seg med at han ikke er den første fotballstjernen som har gått i denne fellen. Vår egen John Carew har også hatt sine problemer med tatoveringer og deres betydning tidligere.

I 2011 ble det store oppslag i Norge da det ble kjent at kraftspissens halstatovering ikke helt betydde det Carew hadde ment.

VG Nett omtalte den saken først.

Tatoveringen inneholdt en skrivefeil - aksenten over det franske ordet «Règles» var satt feil vei. Dermed fikk ordet betydningen «menstruasjon» og ikke «regler», slik den opprinnelig tanken nok var.

Carews tatovering skulle si: «Mitt liv. Mine regler».

Flere eksperter bekreftet at det var en stavefeil i Carews blekk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag