*Nettavisen* Sport.

Sjekk tøffingens klare advarsel

Foto: Monatsje/Scanpix/Twitter

Daniele De Rossi gir motspillerne klar beskjed.

19.06.12 08:10

EM-GRUPPE C
ITALIA - IRLAND 2-0:

Italia hadde ikke altfor store problemer med å ta seg av stakkars Irland i gruppe C av EM-sluttspillet, og er dermed klare for kvartfinale i turneringen.

Antonio Cassano sendte de blå foran i første omgang, mens Mario Balotelli sørget for å trygge avansementet da han på herlig vis satte inn 2-0 på tampen.

Gutta fra støvellandet havnet bak Spania på tabellen i gruppe C, men fem poeng var nok til å sende både Kroatia og irene hjem.

Fare for takling
Både Cassano og Balotelli fikk mye oppmerksomhet for sine scoringer i løpet av kampen, men også midtbanemann Daniele De Rossi ble lagt merke til.

Roma-spilleren har figurert både som midtstopper og defensiv midtbanemann i denne turneringen for Italia, og stjernen er kjent for sin kompromissløse spillestil.

Han er nok også selv helt klar over hvordan han framstår på en fotballbane. Bak på den ene leggen har nemlig italieneren tatovert en advarsel til motspillerne.

Inne i en varseltrekant viser tatoveringen en spiller som takler en annen. Det De Rossi nok ønsker å si, er at det er fare for harde taklinger når Roma-mannen er på banen.

Tatoveringen på leggen ble vist på TV under mandagens oppgjør, og ble fort en snakkis på nettsamfunnet Twitter.

«Kameraene har akkurat fanget opp De Rossis tatovering. En sklitakling. En klassiker» kommenterte en bruker og delte bildet av De Rossis advarsel.

- Spille med hjertet
Den populære midtbanemannen og hans lagkamerater var ikke blant favorittene før EM, men etter seieren mot Irland er troen nå sterk i støvellandet.

- Nå må vi tenke på enste kamp. Vi må tenke at den betyr like mye som kampen i kveld. Vi må spille med hjertet, sier Italia-trener Cesare Prandelli ifølge UEFA.com.

- Jeg kan love at vi alltid vil skape sjanser og styre spillet. Slik vi gjorde i kveld. Vi skpate mye i kveld og det håper jeg vi fortsetter med, sier treneren.

Italia flytter seg nå til Ukraina og møter vinneren av gruppe D i kvartfinalen. Der ligger Frankrike og England så lang best an, mens også Ukraina henger med.

LES OGSÅ: Balotelli knuste Kroatias EM-håp

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.