Sjokk-straff for Kamerun

FIFA har besluttet å trekke seks poeng fra Kamerun i den kommende VM-kvalifisering, etter brudd på draktreglementet i Afrika-mesterskapet.

16.04.04 22:01

Kamerun stilte med splitter nye buksedrakter i Afrika-mesterskapet i Tunisia i januar. Draktene var tettsittende, med bukse og trøye i ett og glidelås på skulderen.

FIFA likte dårlig at Kamerun igjen eksperimenterte med påkledningen, og kom med en advarsel under gruppespillet. "Løvene" lovet å stille med konvensjonell bekledning i utslagningsrundene i mesterskapet. Da dette ikke ble etterkommet, varslet FIFA sanksjoner.

At straffen skulle bli såpass streng, kom likevel som et sjokk på afrikanerne. Kamerun, som er i pulje med Egypt, Elfenbenkysten, Libya, Sudan og Benin i VM-kvalifiseringen, må starte veien mot VM i Tyskland med minus seks poeng i baggasjen.

Kamerun er også ilag en bot rundt 1 million kroner for bruddet dresskoden, melder AP.

PS! Bare dager før FIFA-president Sepp Blatter uttalte seg sterkt kritisk til buksedraktene, kom han med det famøse utspillet om at kvinnelige fotballspillere burde ikle seg langt dristigere antrekk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag