RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjokkerer du, Semb?

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
Alle venter på Drillo-utnevnelsen. Men kanskje gjør NFF et nytt forsøk på Jan Jönsson?

ULLEVAAL (Nettavisen): Torsdag ble det endelig klart, Nils Johan Semb (50) blir ny toppfotballsjef. Akkurat det var en like stor overraskende som at Emile Heskey går målløs av banen.

Større blir kanskje overraskelsen når ny landslagssjef utnevnes.

For mens Egil Olsen (67) tydelig har signalisert at han kunne tenke seg å fortsette i sin jobb som landslagssjef (vikariatet går ut 15. desember), og at både Semb og Olsen er enige at de er som personlige venner å betrakte, understreker Semb at det ikke er noen selvfølge at Drillo blir hans valg når han i løpet av kortest mulig tid overfor NFFs styre innstiller ny landslagssjef.

- Drillo er en god kandidat, landslaget har hatt en pen utvikling og har gode resultater å vise til i år.

- I tillegg er Egil erfaren, minner den nyutnevnte toppfotballsjefen om.

Drillo-kritikk
Likevel var Semb ikke redd for å kritisere sin venn og gamle kollega da Norge under Drillos ledelse ikke leverte varene da det gjaldt som mest – i bortekampen mot Island i begynnelsen av forrige måned. Selv står han for de ordene den dag i dag, og mener det er helt uproblematisk.

- Alle ser når noe er bra eller dårlig, og jeg ser ingen grunn til ikke å si det. Jeg synes ikke det er noe problem å være kritisk i fremtiden heller, understreker Semb overfor Nettavisen.

Mens resultatene under «Nye Drillo» med letthet slår landslagets resultater fra den katastrofale 2008-sesongen (ingen seirer), er det ingen som jublet over borteresultatene mot Makedonia (0-0) og Island (1-1), kamper Norge måtte vinne skulle det være et reelt håp om VM-sluttspill.

Les også: - Dere står fast i 90-tallet

Spørsmålet blir da om det er nok med å slå Tyskland og Finland i privatlandskamper, samt trepoengerne mot et timanns Skottland og Makedonia på hjemmebane i VM-kvalifiseringen for at Semb skal komme med sin ventede Drillo-innstilling.

Nytt Jönsson-forsøk?
Nettavisen vet at Jan Jönsson er et meget populært navn på Ullevaal, og at Fotballforbundet for et års tid siden ville snakke med den genierklærte svensken for å undersøke svenskens interesse for å overta det norske landslaget. Den gangen sa Stabæk-ledelsen nei til samtaler, spørsmålet er om de kan gjøre det samme igjen.

49-åringen har utrettet mirakler med Stabæk siden han kom til Bærum i 2005, hvor han har et opprykk, samt sølv- og gullmedalje i Tippeligaen på CV-en. Jönsson har tidligere overfor Nettavisen åpnet for en fremtidig landslagsjobb, intet tyder på at interessen er mindre nå - og timingen kunne ikke ha vært bedre: Til tross for den finansielle motgangen i år ser Jönsson på mirakuløst vis ut til å hanke inn en ny medalje for bæringene, kanskje til og med sølv, noe som betyr at han kan gi seg på Telenor Arena med hevet hode.

Andre kandidater
Hans Backe er et annet navn som kan være høyaktuelt. Norges-kjenneren er ledig på markedet, har internasjonal erfaring, fire seriemesterskap bak seg, og linkes hyppig til den svenske landslagsjobben.

Og mens Semb er kjapp med å innrømme at Fotballforbundets økonomi legger visse begrensninger på mulige nyutnevnelser, er Backe sannsynligvis innenfor for rammen på de om lag tre millioner den forrige landslagstrener Åge Hareide hadde i årslønn. Erik Hamrén har også en strålende CV, og bør ikke utelukkes til tross for at han er fersk i trønderhovedstaden, og selvsagt vil Ståle Solbakken fortsatt være høyaktuell.

Sannsynligvis kommer jobben for tidlig for Ole Gunnar Solskjær, som allerede har avvist én henvendelse fra NFF, og da er neppe kandidatlista så mye lenger.

- Den er ikke så veldig lang, nei, innrømmer Semb, uten å ville kommentere andre trenerkandidater enn den sittende.

- Ikke noe stort problem
At kameratskapet mellom Semb og Drillo skal kunne bli vanskelig når han skal innstille til ny landslagssjef, avviser den nye toppfotballsjefen.

- Jeg har et tett forhold til Drillo, og vi snakker mye sammen, men jeg tror ikke det skal bli noe stort problem.

- Vi er nok ikke så nære som enkelte tror, dessuten er det jo styret som ansetter ny landslagssjef, understreker Drillo, samtidig som han innrømmer han ville bli skuffet hvis Semb aktivt så etter andre trenerkandidater.

Torsdag ga Egil Olsen på nytt uttrykk for sin hunger etter landslagsjobben på permanent basis, noe som gleder landslagskaptein Brede Hangeland.

- Et godt tegn, mener Fulham-proffen.

PS! Nettavisen snakket torsdag med tre nordiske fotballeksperter som ikke støtter Egil Olsens kandidatur. Den saken kan du lese her!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere