Sjokkerte City: - Det er nesten ikke til å tro!

BLE AVGJØRENDE: Diafra Sakho kjempet inn West Hams andre mål mot Manchester City. Det ble til slutt avgjørende i serielederens første tap for sesongen.

BLE AVGJØRENDE: Diafra Sakho kjempet inn West Hams andre mål mot Manchester City. Det ble til slutt avgjørende i serielederens første tap for sesongen. Foto: Dean Mouhtaropoulos (Getty Images)

Gikk på sitt første tap for sesongen, da West Hams perfekte bortestatistikk fortsatte.

19.09.15 22:50

MANCHESTER CITY - WEST HAM 1-2:

Først slo de Arsenal på bortebane. Deretter Liverpool.

Mot Manchester City ventet imidlertid «alle» at West Hams elleville bortestatistikk skulle ta slutt.

Det gjorde den ikke.

Gjestene fra London sjokket nemlig seiersvante verter og ledet 2-0 allerede etter halvtimen, etter at Victor Moses og Diafra Sakho sørget for Citys første baklengsmål for sesongen.

En redusering fra sommersigneringen Kevin De Bruyne var alt hjemmelaget greide å svare med, og dermed røk City på sitt første tap for sesongen.

- Det er nesten ikke til å tro hvordan West Ham får det til på bortebane. Det går ikke an å gjøre det på en bedre måte, kommenterte TV 2s Kasper Wikestad underveis.

City-manager Manuel Pellegrini var misfornøyd med hvordan laget startet kampen og med at de ikke evnet å ta vare på sjansene sine.

- For å vinne må man score, og det gjorde vi ikke. Vi spilte veldig bra i annen omgang, men ikke i første. Vi var ikke så aggressive som vi må være på hjemmebane, sa City-manager Manuel Pellegrini, ifølge BBC.

Sjokkerte City
Manchester City sto med en perfekt start på Premier League-sesongen etter fem runder: Fem seiere, 11 scoringer og null mål i mot var fasiten før West Hamkom på besøk.

Mot Slaven Bilic' borteeksperter skulle det imidlertid ikke ta mer enn fem minutter før nullen sprakk.

Victor Moses fikk all verdens tid med ballen omtrent 25 meter fra mål, og kunne helt upresset sende i vei et skudd mot Joe Hart. Avslutningen var hard og lav og snek seg akkurat mellom keeperhansken og stolpen, og dermed var West Ham i ledelsen - ni timer og 32 minutter etter at City sist slapp inn et ligamål.

Hjemmelaget var på sin side langt ifra ufarlige, og kunne fort ha svart både én og to ganger ved Sergio Agüero. Argentineren misset derimot på gode muligheter, og istedet var det West Ham som satte nok en støkk i hjemmefansen.

Halvtimen var så vidt passert da Diafra Sakho til slutt mottok ballen etter en del klabb og babb i feltet og på krigersk vis fikk kjempet ballen i mål. City ante ikke hva som traff dem - West Ham ledet 2-0.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KLINISK AVSLUTTER: Kevin De Bruyne åpnet målkontoen i City-drakta med en presis avslutning langs bakken. Foto: Jon Super (Ap / NTB scanpix)


Kevin De Bruyne var imidlertid heltent på å vise seg fram i sin første start i den himmelblå trøya, og etter massivt press fra hjemmelaget mot slutten av den første omgangen, fikk belgieren til slutt ballen i mål.

Sommersigneringen mottok ballen på 20 meter og kontrollerte ballen med ett touch før han banket til med det andre. Akkurat som Moses gjorde før ham, plasserte De Bruyne ballen hardt langs bakken helt inne ved stolperota. Hjemmelaget gikk til pause med fornyet håp om poeng.

Massivt press
Den andre omgangen ble preget av nærmest sammenhengende City-dominans, og Manuel Pellegrinis menn spilte seg da også fram til flere gode sjanser.

Mål ble det imidlertid ikke flere av, og dermed kunne West Ham juble for sin tredje strake borteseier i liagen. Og det altså mot Arsenal, Liverpool og Manchester City.

Som en bonus klatret de opp på en knallsterk andreplass på tabellen, tre poeng bak City.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.