RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjokkerte Drammen: - Man vet ikke hva man gjør, det klikker inne i hodet

SJOKKÅPNING: Erik Midtgarden og Mjøndalen sjokkerte da de tok ledelsen på Marienlyst etter kun syv minutter i lokalderbyet mot Strømsgodset.
SJOKKÅPNING: Erik Midtgarden og Mjøndalen sjokkerte da de tok ledelsen på Marienlyst etter kun syv minutter i lokalderbyet mot Strømsgodset. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Folk hadde knapt satt seg på Marienlyst før Mjøndalen sjokkerte Strømsgodset.

GODSET - MJØNDALEN 1-1:

DRAMMEN (Nettavisen): Mjøndalen sendte sjokkbølger gjennom Drammen da de lørdag kveld tok ledelsen mot Strømsgodset i lokalderbyet på Marienlyst etter kun syv minutter.

Godset utlignet med scoring av Mouinir Hamoud like før pause, men da målene uteble etter hvilen kunne gjestene slippe jubelen løs etter kampen.

For til tross for at de ga fra seg ledelsen, feiret Mjøndalen poengdelingen nesten som en seier.

SCORET: Erik Midtgarden jublet vilt etter å ha sendt Mjøndalen i ledelsen på Marienlyst.

- Ren refleks
Mjøndalens målscorer Erik Midtgarden var strålende fornøyd med å score mot "storebroren" fra Drammen.

- Det var jævlig gøy. Det er bare synd at det ikke holder helt inn. Jeg er fornøyd altså, men vi hadde noen flere sjanser også. Det hadde vært deilig å røve med seg tre poeng, sier Midtgarden til Nettavisen.

Mjøndalen-spilleren sendte gjestene opp i ledelsen etter bare syv minutter.

- Jeg ser Morten slår den inn, så går det et halvt sekund hvor jeg ikke ser ballen. Plutselig så havner den på foten min, og da er det bare for meg å strekke ut beinet. Det var egentlig en ren refleks, sier Midtgarden om målet.

Scoringen fikk de 8000 fremmøtte hjemmesupporterne til å stilne. Midtgarden var selv opptatt med å feire sammen med lagkameratene.

- Man vet ikke hva man gjør, det klikker inne i hodet. Målfeiringen var kanskje litt dårlig, men jeg hadde lyst til å feire med gutta, så jeg håpet at alle kunne samles ved benken. Det var det første som slo meg, sier Midtgarden til pressen.  

Kapteinen beklager
Langt mer alvorlige i blikkene var hjemmelagets spillere som hele veien har vært tydelige på at kun seier er godt nok mot «lillebror» fra Mjøndalen. Flere av Godsets supportere svarte med å pipe mot egne spillere etter kampen.

Godset-kaptein Jørgen Horn er alvorlig når han snakker med Nettavisen etter oppgjøret. Han forstår at enkelte supporterne buet ut egne spillere.

- Vi må bare beklage til supporterne som byr opp til dans og fest. Vi leverer ikke i nærheten av hva dem forventer og hva vi forventer. Da blir det litt piping på slutten og det er forståelig, sier Horn til Nettavisen.

Midtstopperen kunne fortelle om en dyster stemning i Strømsgodsets garderobe etter kampen.

- Det er mange forbanna og skuffa mennesker. Vi må bare innse at vi ikke er så mye bedre akkurat nå. Vi var ikke gode mot Vålerenga på Ullevaal, og var heller ikke bra her i dag. Det er kanskje status akkurat nå, sier kapteinen som mener en del av problemet ligger i angrepsspillet.

- Vi må få bedre rytme i det offensive spillet. Samtidig hadde det vært deilig å holde nullen igjen, så det går egentlig begge veier. Får man til det ene, så stemmer som regel det andre også, forklarer Horn.

Sjokkåpning
Strømsgodset var regnet som storfavoritt i lørdagens lokalderby mot nyopprykkede Mjøndalen, men i førsteomgang på Marienlyst stadion, var det lenge lite som skilte de to lagene.

Mjøndalen fortsatte å kjempe i kjent stil, slik de gjorde i serieåpningen mot Viking, og skapte tidlig problemer for hjemmelaget.

Kun syv minutter var spilt da Mjøndalen sjokkerte storfavorittene fra Drammen. Morten Sundli fikk ballen på høyrekanten, før han la inn i boksen. Ballen så ut til å trille forbi alle inne i feltet, men Erik Midtgarden fikk en fot på ballen og sendte gjestene opp i ledelsen 1-0.

Godsetunionen tror nesten ikke det de ser, da Erik Midtgarden sender gjestene opp i ledelsen på Marienlyst. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Utover omgangen bølget spillet noe frem og tilbake, men etter 26 minutter holdt gjestene på sjokkere igjen. På samme måte som ved scoringen, fikk Sundli slått inn fra høyrekanten, men denne gangen fikk Godset-kaptein Jørgen Horn reddet gjestenes avslutning på streken.

Godset våknet
Sjansen så ut til å vekke Strømsgodset, som umiddelbart satte fart mot Mjøndalens mål. Kun en glitrende beinparade av Ivar Forn hindret Flamur Kastrati å utligne for hjemmelaget. Godset-spilleren ble spilt alene med keeper Forn,  men sistnevnte fikk en fot på ballen da Godset-vingen forsøkte å sette ballen nede ved nærmeste stolpe.

Hjemmelaget fortsatte imidlertid hardkjøret, og da målscorer Midtgarden vartet opp med en grusom tversoverpasning få minutter senere, klarte ikke gjestene lenger å stå imot presset. Mouinir Hamoud stanget inn 1-1 for Godset etter at Kastrati chippet ballen inn fra høyrekanten, og dermed var man like langt på Marienlyst.

UTLIGNET: Mouinir Hamoud utlignet for Strømsgodset mot Mjøndalen.

Strømsgodset fortsette å dominere også etter scoringen, og holdt på å gå opp til 2-1 etter 37 minutter da Mjøndalen-keeper Forn spilte ballen rett i beina på Iver Fossum. Unggutten tok med seg ballen mot Mjøndalen-målet og fikk avsluttet, men Forn gjorde det godt igjen og reddet skuddforsøket.

Ved pause stod det fortsatt 1-1. 

Fortsatte presset
Etter hvilen fortsatte hjemmelaget med å skape problemer for gjestene slik de gjorde mot slutten av førsteomgangen. Etter 47 minutter var Mohammed Abu nær med å sende Godset i ledelsen da han avsluttet fra cirka 18 meter. Dessverre for hjemmefansen gikk skuddet like utenfor.

Omgangen fortsatte med flere nestenmuligheter til hjemmelaget, men til tross for at de styrte spillet, slet de i den siste delen av spillet.

Strømsgodset-trener David Nielsen svarte etter hvert med å sette innpå Peter Kovacs på topp for Marvin Ogunjimi, samt Øyvind Storflor for Kastrati.

Byttene ga ingen umiddelbar effekt, for det var Mjøndalen som skapte kampens neste sjanse. Alagie Sosseh var kun centimetere unna å sende gjestene opp i ledelsen da han forsøkte å krangle ballen i mål etter en lang ball fra en lagkamerat, men Mjøndalen-spilleren hadde ikke flaksen på sin side.

Nesten for Kovacs
Ikke uventet, skulle innbytter Kovacs markere seg utover omgangen. For da Strømsgodset fikk corner etter 82 minutter var spissen nær med å heade ballen i mål, men avslutningen gikk via en Mjøndalen-spiller og ut. På den påfølgende corneren fikk Kovacs muligheten igjen på hodet, men denne gangen gikk headingen centimetere utenfor. 

Hjemmelaget presset på for seiersmålet de siste ti minuttene, men klarte ikke finne veien til mål.

Dermed ble det poengdeling på Marienlyst, noe uten tvil gjestene er mest fornøyd med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere