RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roy Storvik/Rogalands Avis

Sjokkmelding for tippeligadebutanten

Sandes Ulf mister toppscoreren før sesongen har startet.

- En legende i Sandnes Ulf har bestemt seg for å takke av. Morten Eriksen trekker seg tilbake etter å ha vært en viktig bidragsyter på laget som rykket opp til Tippeligaen i høst, melder den ferske Tippeliga-klubben på sine nettsider ifølge Rogalands Avis.

Sjokkvalget ble offentlig i dag. Målgarantisten Eriksen vil ikke være med Sandnes Ulf opp i eliteserien.

- Han signaliserte dette for en stund siden. Siden har vi diskutert det - og forsøkt å finne måter å unngå det på. Men når han mangler motivasjonen til å fortsette må vi bare akseptere det, sier Tom Rune Espedal til Rogalands Avis.

Han bærer ikke nag til spissen. Til tross for at dette er et skudd for baugen.

- Vi er bare glade for at vi har fått ha ham i klubben. En fantastisk spiller. Samtidig er det klart at det gir oss hodebry, innrømmer han.

Leter etter erstatter
Espedal peker på at Ulf har klart å erstatte viktige brikker før.

- Alle trodde vi var ferdige da Allan Borgvardt ga seg. Da erstattet vi ham med Kamal Saaliti. Samtidig må vi nå ut i markedet på jakt etter en rask bakromsspiss. Det er det hele eliteserien ønsker seg.

Espedal understreker at det ikke er vondt blod mellom Eriksen og klubben. Spilleren hadde kontrakt ut neste år.

Eriksen uttrykker at han i lengre tid har manglet gnisten og gløden som han mener er nødvendig for å fortsette med fotball på toppnivå.

- Sandnes Ulf har prøvd å finne ordninger og løsninger for at han skulle kunne fortsette sin karriere, men dessverre uten å lykkes. Når Eriksen nå har endt opp med dette valget har Sandnes Ulf full respekt for hans valg og forstår at han i tiden fremover vil ha andre prioriteringer, melder klubben.

- Håper dere han vil ombestemme seg?

- Det er snart jul og vi kan jo tro på nissen. Men nå må vi ha fokus på å fylle hans sko. Avgjørelsen vil ikke få noe å si for prøvespiller Gilles Ondo. Han er uansett en annen type spiss, sier Espedal.

101 mål
Morten Eriksen har vært en nøkkelspiller i mange år og vil stå i Sandnes Ulf-historien som en av de mest meritterte spillerne gjennom tidene.

Siden 2007-sesongen har Eriksen notert seg for hele 101 mål på 184 kamper.

LES FLERE NYHETER FRA ROGALANDS AVIS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere