*Nettavisen* Sport.

Sjokktap for Carew

Foto: AFP/SCANPIX

Mens Morten Gamst Pedersen og Blackburn tok en sterk seier mot Everton.

25.09.08 08:04

John Carew og Aston Villa røk onsdag ut av den engelske ligacupen etter et pinlig 0-1-tap hjemme for Queens Park Rangers.

Den store nordmannen startet på topp for Birmingham-klubben, som stilte med mange av sine aller beste spillere i oppgjøret.

Det var imidlertid gjestenes Damion Stewart som skulle bli kampens store helt. Den jamaicanske midtstopperen scoret nemlig kampens eneste mål i det 58. minutt.

Carews lag dominerte store deler av kampen, men til tross for en massiv sluttspurt måtte de altså se seg slått av et lag fra divisjonen under.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AFP/Scanpix

Gamsten videre
For Morten Gamst Pedersen og Blackburn gikk det imidlertid bedre i onsdagens cuprunde. Laget hadde en vanskelig hjemmekamp mot Everton, men et mål av svenske Martin Olsson var nok til at Paul Inces menn kunne juble for avansement.

Målet kom allerede etter 10 minutter, i en kamp der Gamst Pedersen startet på benken, men kom inn som innbytter et kvarter før full tid.

Problemene fortsetter også for Newcastle. Sist helg tapte de 3-1 borte mot Gianfranco Zolas West Ham og onsdag røk laget hodestups ut av ligacupen mot et Tottenham-lag som også har slitt i sesongåpningen.

Roman Pavlusjenko scoret sitt første mål for Tottenham, mens unggutten Jamie O’Hara sto for det andre. Michael Owen ble målscorer for Newcastle på overtid.

Chelsea overbeviste
Chelsea åpnet årets Premier League-sesong med å knuse Portsmouth 4-0 hjemme på Stamford Bridge. Onsdag gjentok de bedriften på bortebane i ligacupen.

Frank Lampard ble tomålsscorer, mens Florent Malouda og Solomon Kalou scoret ett hver.

Dette var dermed Chelseas 24 strake kamp uten tap mot nettopp Portsmouth. Man må faktisk 48 år tilbake i tid for å finne forrige Pompey-seier mot blåtrøyene fra London.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.