RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjokktap for U21-gutta

Sist oppdatert:
Playoff-plassen i EM-kvalifiseringen henger i en syltynn tråd etter at Norges U21-landslag overraskende tapte mot Moldova.

NORGE - MOLDOVA 1-2: Italia har allerede den ene foten i EM, og topper U21-kvalifiseringen i ensomt majestet. Norge kunne med seier over Moldova på Marienlyst stadion tatt et stort skritt nærmere play-off-plassen - eller andreplass på tabellen.

Men Hallvar Thoresens unggutter gikk på et overraskende 1-2-tap.

Trond Olsen ga Norge en oppskriftsmessig ledelse etter 55 minutters spill, men bare to minutter sjokkerte Moldova de få fremmøtte på Marinelyst da Denis Calincov satte inn 1-1.

Norge presset Moldova bakover på banen, men i maktet ikke å sette sjansene. I stedet var det Moldova som sikret seg seieren etter at Igor Tigirlas satte inn den avgjørende scoringen drøye kvarteret før kampslutt.

Dermed ble Norge stående på tredje plass i gruppen med 11 poeng - det samme som dagens motstander Moldova - når én kamp gjenstår i EM-kvalifiseringen.

- Jeg er utrolig skuffet, slår U21-landslagets trener Hallvar Thoresen fast overfor TV 2 Sporten like etter kampslutt.

Han gikk før kampen ut og krevde skjerpings av spillerne, både når det gjelder kosthold og innsats på trening. Men oppfordringen fra treneren så ut til å hjelpe lite mot Moldova.

- Vi har snakket mye om akkurat dette, og spillergruppen er enig i mine utspill. Men jeg fikk ikke den responsen jeg hadde håpet på, innrømmer treneren.

Italia topper gruppen med 19 poeng, men har to kamper igjen å spille. Slovenia ligger nå på andreplassen som gir playoff med 12 poeng.

Kampfakta Norge – Moldova

Tabell Norges EM-kvalifiseringsgruppe

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere