Sju politimenn sparket etter Gerrard-sak

Foto: Paul Ellis / AFP / NTB scanpix

Var litt for interessert i arrestasjonen av fotballstjernen.

Husker du denne saken?

Nyttårsuken i 2008 ble Steven Gerrard arrestert av Merseyside-politiet etter å ha vært innblandet i et slagsmål på en nattklubb i Southport, som endte med at en DJ måtte til sykehus og sy flere sting etter å ha blitt slått ned av Liverpool-stjernen.

Et drøyt halvt år senere ble Gerrard frikjent av retten, som trodde på Gerrards forklaring om at han handlet i selvforsvar.

Brudd på datavernlover
Vel, i løpet av tiden etter slagsmålet var det mange som interesserte seg for fotballstjernens barslagsmål.

Og litt for mange var litt for interessert.

Ifølge lokalavisa Liverpool Echo er det nemlig blitt avslørt at over 200 politimenn i Merseyside-politiet har brutt datavernlover fra 2009 og fram til oktober sist år. Majoriteten av lovbruddene hos Merseyside-politiet - 154 i tallet, for å være nøyaktig - skjedde for fem år siden som følge av arrestasjonen av Gerrard.

- Det høye tallet i 2009 skyldes en intern etterforskning dette året, der personer i politistyrken kikket på et dataopptak knyttet til en arrestasjon av en kjent profil, sier en talskvinne for Merseyside-politiet.

Sju sparket
Etterforskningen av lovbruddene førte til at 20 politimenn måtte forklare seg i høringer. Etter høringene sa sju av dem opp jobbene sine, eller «ble bedt om å si opp». Tre politmenn mottok en skriftlige advarsler.

Totalt er det registrert 202 brudd på datavernet hos Merseyside-politiet i tidsperioden mellom 2009 og oktober 2013. Det gjør politidistriktet til det nest verste i England på dette området; bare Avon and Somerset-distriktet er verre med sine 289 episoder.

- Det er veldig bekymringsverdig å tenke på at personopplysninger om ofre i kriminelle saker - som ofte er ekstremt sårbare - kan bli misbrukt av mennesker i tillitsposisjoner, sier Javed Khan, som leder organisasjonen Victim Support, til Liverpool Echo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag