*Nettavisen* Sport.

Sju strake tap for Moas Stuttgart

NYTT TAP: Mohammed Abdellaoue (høyre) og Stuttgart gikk på sitt sjuende strake tap på lørdag. Her fra en kamp mot Leverkusen tidligere i februar. Foto: Patrik Stollarz (AFP)

Nå truer nedrykksspøkelset.

Mohammed Abdellaoue startet for Stuttgart i lørdagens møte med Hertha i Bundesligaen. Der ble nordmannen og hans lagkamerater påført sitt sjuende strake tap med 1-2.

Sist Stuttgart vant en kamp i den tyske toppdivisjonen var mot Hannover i starten av desember. Siden den gang har det gått trått og med 1-2-tapet for Hertha Berlin, for anledningen uten Per Ciljan Skjelbred, er sju strake tap fasiten.

Med de resultatene skiller det bare fire poeng til tabellbunnen, hvor Eintracht Braunschweig ligger. Det er to poeng til Werder Bremen og Eintracht Frankfurt på plassen over, men de har én kamp mindre spilt.

Ingen seire

Heller ikke på de andre norske spillerne i Tyskland ble det seirer lørdag. Håvard Nielsen var eneste nordmann fra start for Eintracht Braunschweig i Omar Elabdellaouis skadefravær.

De fikk en god åpning på kampen mot Nürnberg og ledet 1-0 til pause, men scoringer av Hirhoshi Kiyotake og Tomas Pekhart i løpet av annen omgangs tre første minutter ordnet 2-1-seier til Nürnberg.

I den andre enden av tabellen fikk Håvard Nordtveit bare sju minutters spilletid for Borussia Mönchengladbach hjemme mot Hoffenheim. Vertene lå lenge godt an etter å ha gått opp i 2-0-ledelse, men Hoffenheim kom tilbake og ordnet 2-2 i annen omgang.

Tap for topplagene

Bayern München har opptrådt svært solid i løpet av denne sesongen og søndag kan de øke sitt forsprang på nærmeste konkurrent Leverkusen til 19 poeng.

Leverkusen tapte nokså overraskende 1-3 for Wolfsburg lørdag.

– Vi har gjort det vanskelig for oss selv i det siste. Vi må jobbe for å komme på riktig spor igjen, sa Leverkusen-spiss Stefan Kiessling.

Også Borussia Dortmund, som ligger på 3.-plass, tapte. De besøkte Hamburg og klarte ikke å få ballen i mål en eneste gang. Hamburg nettet til gjengjeld tre og tok svært viktige poeng i bunnstriden. De har like mange poeng som Stuttgart på den siste trygge plassen over nedrykk.

– Vi fortjente ikke å vinne med en slik margin, men vi forsvarte oss godt og kan være stolte av poengene, sa Hamburg-sjef Mirko Slomka, som debuterte som manager. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.