Skade setter stopper for Ødegaard

Våknet opp med skade etter Portugal-kampen.

06.09.14 18:27
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=uQ0Ayptr3qGXazTV4z1l22EJxf06wWzwkPqufqgFb3PB6r0KIOC3gubboblFu6CVKGdVTPoodsel3CLcQp2uJ7zeX60qrz3x4kFzttbMjMigm0U8C8qAqItakPkST4q1Xa9CT7l0ptU&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

BRISTOL/OSLO (Nettavisen): Martin Ødegaard debuterte for A-landslaget i forrige uke, i en alder av 15 år.

Han ble dermed tidenes yngste som har spilt for landslaget.

Til tross for at han ble kåret til banens beste spiller mot Emiratene, valgte landslagstrener Per Mathias Høgmo å utelate 15-åringen fra troppen som skulle møte England og Italia.

Men etter at Ødegaard nok en gang herjet med motstanderne, denne gang mot Portugal for U21-landslaget på torsdag, har de fleste krevd at Strømsgodset-spilleren skulle bli tatt inn i troppen til Høgmo før EM-kvalifiseringskampen mot Italia tirsdag.

Uaktuell grunnet skade
På en pressekonferanse lørdag, fortalte Høgmo at han hadde vært høyaktuell for Italia-kampen, dersom han ikke var skadet.

- Det har vært stor interesse rundt om Ødegaard kom til å bli tatt ut. Han våknet opp etter kampen mot Portugal med en skade, som gjør at han nå er ute av trening kommende dager, sier Høgmo.

Han understreker at det ikke dreier seg om en alvorlig skade, men at han ikke er frisk nok til å kunne bidra inn mot Italia-kampen.

- Derfor ble ikke det aktuelt nå til denne kampen. For å understreke det, så var det en stor glede å ha ham med på ligalandslaget. Jeg er imponert over ferdighetene hans og det han viste mot Portugal, fortsetter han.

Skadeforfall
Landslagstreneren fortalte også at to spillere har reist hjem fra samlingen grunnet skader.

- Martin Linnes er ute med skade, og det samme gjelder Vegar Eggen Hedenstad. Andre Danielsen er hentet inn som erstatter, forteller Høgmo.

En annen spiller det er knyttet spenning til om skal rekke Italia-kampen, er Mats Møller Dæhli. Han måtte forlate banen under kampen mot England på båre, med noe som så ut til å være en alvorlig skade.

- Han har en slagskade, så forhåpentligvis er han tilbake i trening i morgen, og klar til kampen på tirsdag. Jeg vil ikke friskmelde ham helt, men det ser bra ut, sier Høgmo.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.