Skadekrise for United

Foto: AFP/Scanpix

Fem forsvarsspillere ute mot Inter.

23.02.09 08:45

Mye er sagt om bredden i Manchester Uniteds stall denne sesongen. Når de etablerte har vært ute med skade, har stort sett en eller annen relativt ukjent unggutt steppet inn og imponert stort.

Men dagen før Uniteds første oppgjør i Mesterligaens åttendedelsfinale mot José Mourinhos Inter, blir Sir Alex Fergusons evne til å dra fram nye erstattere satt på en skikkelig prøve.

- Et skikkelig mareritt
For mot Inter er hele fem av klubbens forsvarsspillere enten uaktuelle eller usikre, og det begynner å skorte på erstattere. I lørdagens seier mot Blackburn måtte stortalentet Jonathan Evans hinke av banen med en vond ankel.

Nemanja Vidic er suspendert i det første oppgjøret mot Inter. Wes Brown har skadet et bein i foten og er ute i omtrent en måned. Gary Neville sliter med et virus og et muskelproblem. I tillegg sliter Uniteds fremste «potet», John O’Shea, med en trøblete hæl.

- Det har vært et skikkelig mareritt med skader og karantener på forsvarsspillerne denne sesongen. Jonny Evans spiller sannsynligvis ikke. Jeg håper bare John O’Shea blir tilgjengelig, fordi vi mangler Vidic, vi mangler Gary Neville og vi mangler Wes Brown, sier en noe bekymret Sir Alex Ferguson, ifølge The Times.

Superkeeper tilbake
Av de meste etablerte forsvarsspillerne er det bare Rio Ferdinand og Patrice Evra som er klare for kamp på tirsdag. Hvem som danner resten av forsvarsfireren til United på San Siro i Milan, er høyst usikkert.

Evans og O’Shea har fortsatt en mulighet til å rekke kampen, men skulle det ikke gå må Ferguson på kort tid omskolere en annen spiller til midtstopper.

I tillegg skal Ferguson vurdere å benytte Darren Fletcher som høyreback, på grunn av Rafael Da Silvas manglende rutine som kom til syne mot Blackburn i helgen.

Selv om skadekrisen kommer rett før Uniteds kanskje viktigste kamp for sesongen, finnes det i alle fall en gladnyhet for Ferguson.

Edwin van der Sar er tilbake mellom stengene, etter at Tomasz Kuszczak vikarierte for nederlenderen mot Blackburn.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.