*Nettavisen* Sport.

Skadekrise i Sogndal

Foto: (Foto: Erik Johansen/Scanpix)

Sogndal-trener Trond Fylling mener Ham-Kam har lite å klage over før kveldens cupkamp. Selv har han elleve spillere på skadelista.

15.06.05 15:56

- Jeg ser at Ham-Kam sliter med skader. Men sammenliknet med oss vil jeg nesten si at de har et luksusproblem, sier Fylling til TV 2 Nettavisen.

Når han leser opp skadelista, er det ikke vanskelig å forstå poenget. 11 spillere er uaktuelle til kveldens kamp. Blant dem er Raoul Kouakoua, Håvard Flo, Anders Stadheim, Joel Cedergren og Børre Steenslid.

Tvil og håp
Steenslid kunne ha spilt i kveld, men sparer sin såre lyske til helgens seriekamp mot Tønsberg på bortebane. Den har ikke Sogndal råd til å tape, etter fire strake kamper uten seier i første divisjon.

Trond Fylling tviler derfor på at Sogndal klarer å eliminere Ham-Kam fra årets norgesmesterskap i fotball på Fosshaugane i kveld:

- Akkurat nå er jeg mest opptatt av å stable på beina et lag. Vi håper, selvfølgelig, og vi må alltid ha trua på seier. Men realistisk sett kan vi ikke regne med å vinne. Og det er heller ikke det viktigste, poengterer Fylling.

Han er mer opptatt av hvordan Sogndal skal komme seg på rett kjøl i serien. Der har ikke Sogndal vunnet siden Hønefoss ble slått 16. mai. Sogndal ligger på sjuendeplass i 1. divisjon, ti poeng bak kvalifiseringsplassen og 13 poeng bak serieleder Bryne.

Trond Fylling tror den eneste veien ut av uføret er en handletur i overgangsvinduet.

Må forsterke
- Av de 11 som er ute, er åtte langtidsskadet. Nå må vi snart ha opptelling og forsøke å få inn noen erstattere til sommeren. Ellers kan vi bare glemme å kjempe om opprykk, fastslår han.

Spesielt er Fylling på jakt etter påfyll på midtbanen.

- Akkurat nå har vi bare to midtbanespillere. Det holder ikke. Vi må ha flere, sukker han.

- Hvor leter dere etter nye spillere?

- Overalt. Lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Foreløpig har vi ingenting konkret, men vi har begynt å kartlegge markedet.

- Har dere økonomi til å forsterke?

- Det må vi ha.

Kveldens cupkamp følger du direkte på TV 2 Nettavisen.

Se kampen på web-tv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.