Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skadeskutt City klare for Basel i Champions League

MINNES I FJOR: Pep Guardiola husker godt hvordan Manchester City røk ut av Champions League mot Monaco, i åttendedelsfinalene.  
MINNES I FJOR: Pep Guardiola husker godt hvordan Manchester City røk ut av Champions League mot Monaco, i åttendedelsfinalene.   Foto: Bpi/rex/shutterstock (Shutterstock)
Manchester City-manager Pep Guardiola advarer mot å ta lett på mesterligakampen mot Basel, selv om alt går på skinner i den hjemlige serien.

Tirsdag starter mesterligaen i fotball opp igjen etter vinterpausen, og både Manchester City og Tottenham skal i aksjon.

Manchester-laget tar turen til Sveits for å møte Basel i den første dobbeltkampen, mens Tottenham spiller første kamp mot Juventus i Italia.

City-manager Pep Guardiolas mannskap har imponert kraftig i Premier League og leder serien med hele 16 poeng foran Manchester United. Men den spanske treneren advarer mot å ta for lett på sin sveitsiske motstander.

– Vi er i god form i serien, men mesterligaen er noe helt annet. Noe helt annet, sier Guardiola vel vitende om at City ble slått ut av Monaco på dette stadiet av turneringen i fjor.

– Vi scoret seks mål mot Monaco i fjor, og ble slått ut, sier Guardiola som blant annet må klare seg uten ankelskadde Leroy Sane.

Kan overraske

– Vi har også skader på Gabriel Jesus, David Silva og Benjamin Mendy, men forhåpentligvis kan vi kjempe i hver kamp i alle konkurranser.

Basels trener Raphael Wicky. vet de kan overraske mot det engelske laget, men sier at mye må klaffe dersom det skal skje.

– Vi må ha en perfekt kveld for å overraske. Men vi tror at alt er mulig, sier Wicky.

Han vet at City kommer til å dominere kampen, og at det derfor gjelder å holde på ballen når de først har den.

– Vi kommer ikke til å ha 50–60 prosents ballinnehav, det har ingen mot det laget, sier treneren.

Tøffere motstand

Tottenham har på papiret langt tøffere motstand når de tar turen til Torino, men de reiser ned proppfulle av selvtillit etter helgens 1-0-seier mot byrival Arsenal.

– Juventus er et godt lag, et av de beste i Europa. De har mye erfaring og deres spillere vet hvordan det er å spille i mesterligaen, sier Spurs-manager Mauricio Pochettino.

Italienerne sliter med skader og må trolig klare seg uten Paulo Dybala, Juan Cuadrado, Blaise Matuidi og Andrea Barzagli, mens Tottenham har latt Toby Alderweireld bli igjen i London.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!