Skadet Agger tatt ut til Norge-kampen

Foto: Phil Noble / Reuters

Sjekk danskenes tropp.

15.03.11 14:35

Den 26. mars møtes Norge og Danmark til EM-kvalifisering på Ullevaal.

Og kampen blir uhyre viktig i gruppe H. Norge står med full pott etter tre kamper og kan med seier hjemme i Oslo få et forsprang på seks poeng ned til danskene.

Våre naboer på sin side bør helst vinne kampen for å ikke bli hektet av i forsøket på å nå EM i Polen og Ukraina i 2012.

Tirsdag formiddag presenterte danskenes landslagssjef de 21 spillerne som skal reise til Ullevaal og stoppe Egil Drillo Olsens menn.

Her er den norske troppen.

Morten Olsens utvalgte: Anders Lindegaard, Stephan Andersen, Thomas Sørensen, Daniel Agger, Daniel Wass, Lars Jacobsen, Simon Kjær, Mathias Zanka Jørgensen, Christian Poulsen, Christian Eriksen, Jakob Poulsen, Kasper Lorentzen, Lasse Schøne, Michael Siberbauer, Thomas Envoldsen, William Kvist, Dennis Rommedahl, Mads Junker, Michael Krohn-Dehli, Nicklas Bendtner og Nicklas Pedersen.

- Norge har en del kvaliteter, men også en del svakheter og det håper vi å kunne utnytte, sier Olsen på pressekonferansen.

Av profiler som ikke er med i troppen finner vi Peter Løvenkrands (Newcastle), Søren Larsen (Toulouse), Thomas Kahlenberg (Wolfsburg), Daniel Jensen (Werder Bremen), Per Krøldrup (Fiorentina), og Jesper Christiansen (Elfsborg).

Usikker Agger
Liverpools Daniel Agger ble altså tatt ut i troppen, men midtstopperen har lenge slitt med en kneskade og det er usikkert om han blir frisk til kampen.

Morten Olsen innrømmer at han er meget usikker på formen til den tidligere Brøndby-mannen.

- Det er frustrerende for Daniel, Liverpool og ikke minst landslaget før en så viktig kamp som mot Norge. Men vi får bare vente og se hva som skjer, sier Olsen.

- Daniel har ikke spilt på en stund på grunn av kneskaden og derfor vet vi ikke helt hvor vi har ham og hvilken form han er i, sier landslagssjefen.

Bløff i Spania
Selv om Olsens tropp til Norge-kampen først ble offentliggjort på tirsdagens pressemøte, så trodde likevel pressen at to navn hadde lekket ut.

Den spanske avisen Diario Sur hadde nemlig allerede før uttaket opplyst at Kris Stadsgaard og Patrick Mtiliga var med til Norge-kampen.

- Morten Olsen har valgt å ta ut Malagas to forsvarsspillere Kris Stadsgaard og Partrick Mtiliga, kunne man lese i avisen ifølge sporten.dk.

Vanligvis pleier det danske fotballforbundet å opplyse spillerne om at de er tatt ut i troppen i forkant av selve offentliggjøringen, og det er ventet at spillerne holder tett om dette, men i dette tilfellet vikret det som om noen ikke helt hadde klart dette.

Da Olsen tirsdag leste opp troppen var imidlertid ingen av de to nevnte spillerne inkludert.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.