*Nettavisen* Sport.

Skadet Riise kan rekke seriestarten

Foto: Per Kristian Torvik / Romerikes Blad

LSK-profilens skade mindre alvorlig enn fryktet.

18.02.13 20:55

LILLESTRØM-START 2-1:

Det var spilt drøyt 80 minutter av treningskampen mellom Lillestrøm og Start på La Manga, da Bjørn Helge Riise blokkerte et skudd fra Matthias Vilhjalmson.

I det ha skulle sette foten i bakken tråkket lillebror Riise stygt over og ble liggende å vri seg i store smerter.

Mindre alvorlig
Lillestrøm-spilleren ble etter hvert båret av banen, og fikk behandling for det som kan se ut til å være en alvorlig skade.

Mens kampen gikk inn i sine siste minutter, ble Bjørn Helge Riise kjørt vekk fra stadion i ambulanse for undersøkelse på nærmeste sykehus.

Da LSKs mediesjef Ole Kristian Bakkene snakket med Nettavisen mandag ettermiddag, var Riise fortsatt på vei til sykehuset for å ta røntgenbilder.

- Jeg var nettopp på telefon med fysioterapeut Erik Kveen, og ambulansen er på vei til sykehuset i Cartagena. Slik det ser ut nå, har Riise pådratt seg et kraftig overtråkk. Situasjonen er slik at vi håper at det ikke er brudd, men frykter brudd, sier Bakkene til Nettavisen.

Nye meldinger tyder imidlertid på at skaden er mindre alvorlig enn fryktet.

- At legene først trodde det var et brudd, kom sannsynligvis av at det er en gammel skade på det samme stedet. Når vi kommer hjem skal vi gjøre flere undersøkelser. Noe leddbånd er heller ikke røket, men det kan være en forstrekning, sier LSKs fysioterapeut Erik Kveen til Romerikes Blad, og antyder samtidig at Riise kan rekke seriestarten 17. mars.

God Fofana
I selve kampen stakk «Fugla» av med en 2-1-seier mot Start.

Fredrik Gulbrandsen sto for dagens første mål etter bare 56 sekunder, etter flott forspill fra lagkamerat Moryke Fofana, som for øvrig seiler opp som en av de mest spennende nykommerne i årets tippeligasesong.

Bjørn Helge Riise scoret deretter et kremmål, da han brassesparket inn det han trodde var en tomålsledelse. Dessverre for ålesunderen ble scoringen avblåst for offside.

Tolv minutter før slutt utlignet kristiandsandslaget gjennom Alejandro Castro, før nevnte Fofana avgjorde kampen like etter.

Ivorianerer mottok en strålende langpasning fra Anders Østli, kontrollerte ballen elegant, før han rolig trillet inn den matchavgjørende scoringen.

Seier til tross, resultatet ble overskygget av en skade som kan holde Riise ute av laget i lang tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.