RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal spille på Friends Arena

Foto: Janerik Henriksson (AP)
Onsdag ble det klart at navnet på Sveriges nye nasjonalarena i fotball blir Friends Arena.

For den nette sum av 150 millioner svenske kroner var det Swedbank som stakk av med rettighetene til navnet på Sveriges nye nasjonalarena.

Det var derfor forventet at arenaen skulle få navnet Swedbank Arena. Nå har imidlertid den svenske banken gjort helomvending og gir stadion navnet Friends Arena.

Ønsker «goodwill»
Tanken er at storbanken skal få «goodwill» gjennom å navngi arenaen etter den ideelle organisasjonen Friends.

– I takt med den finansielle krisen har vi merket at kundene har mindre tillit til oss. Problemet for oss er ikke at vi ikke er kjente for det svenske folket, men vi ønsker å bli gjort til kjenne gjennom noe positivt, sier kommunikasjonsdirektør i Swedbank, Thomas Backteman, til Aftonbladet.

Åpner mot England
Friends er en ideell organisasjon som jobber mot mobbing blant barn og unge. De har også tidligere hatt ulike samarbeid med Swedbank.

Arenaen som kommer til å ta 65.000 tilskuere, åpner 27. oktober i høst. Første landskamp på Friends Arena vil bli spilt mot selveste England 14. november. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere