RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Skal stoppe glohete Huntelaar

Sist oppdatert:
Klaas-Jan Huntelaar gjør mål på bestilling for Nederland, men RBK-back Mikael Lustig er ikke skremt.

Statistikken til Klaas-Jan Huntelaar taler for seg selv så langt i EM-kvalifiseringen: Seks mål på tre kamper er intet mindre enn kruttsterke saker.

Fredag ble Schalke 04-proffen matchvinner i Moldova da Nederland tok sin tredje strake seier på veien mot sluttspillet i Polen og Ukraina i 2012.

Tirsdag skal Huntelaar & co. forsøke å rive seg løs på tabelltoppen i gruppe E, med seier mot Sverige i Amsterdam Arena. Det skal imidlertid ikke bli enkelt, dersom RBK-forsvarer Mikael Lustig får det som han vil.

- Må være på tærne
Svensken har gjort seg opp en klar formening om hvordan den nederlandske målgarantisten skal stoppes.

- Han er veldig bra inne i boksen, og det gjelder å være på tærne, så han ikke kommer i de rette posisjonene, sier Lustig til Expressen.

RBK-profilen vet samtidig at Huntelaar besitter helt spesielle kvaliteter, og sammenlikner nederlenderen med svenskenes egen Marcus Berg.

- Han er en Marcus Berg-type. Syns ikke så veldig mye i kampene, men er livsfarlig i boksen. Han er god, konstaterer RBK-forsvareren.

Det siste har forsvarsspillerne i den tyske Bundesligaen også fått merke. Huntelaar har nemlig ikke bare gjort mål på bestilling på landslaget de siste ukene. Fire mål på fem ligakamper sier sitt om at debuten i tysk fotball også har vært høyst vellykket.

- Zlatan er bedre
Overgangen fra Milan til Schalke 04 i august involverer for øvrig en annen av hovedaktørene i Amsterdam tirsdag. Huntelaars exit fra Milano hadde klar sammenheng med at en enda mer kjent herremann ble hentet til motehovedstaden: Zlatan Ibrahimovic.

Da Milan valgte å hente Zlatan fra Barcelona, måtte det gå på bekostning av noen andre. Valget falt på nederlandske Huntelaar.

Om ledelsen i Milan angrer på den beslutningen i kjølvannet av 27-åringens enorme målappetitt den siste tiden, vites ikke. Mikael Lustig ser imidlertid ingen grunn til det siste.

- Ja, jeg synes Zlatan er en bedre fotballspiller enn Huntelaar, sier han til Expressen.

Så gjenstår det å se om RBK-backen klarer å holde styr på sin nederlandske motspiller tirsdag. I så fall kan de svenske forsvarsspillerne sende måljegeren målløs av banen for første gang siden 14. september.

Tett i toppen
Sverige står med full pott på to kamper så langt i EM-kvalifiseringen. Nederland har én kamp mer spilt - og topper gruppe E foran svenskene.

Samtidig har ikke Erik Hamréns mannskap sluppet inn mål enda. Framover har blågult nettet ikke mindre enn åtte ganger. For øvrig samme antall som Nederland.

Tirsdag er det med andre ord duket for supermøte i Amsterdam. Svenskene drømmer om å ta poeng fra sommerens VM-finalist. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere