Gå til sidens hovedinnhold

Skal surfe på gullbølgen

Brann satser på en positiv formutløsning etter at tippeligagullet er i boks.

BRANN STADION (Nettavisen): Da Viking slo Stabæk på mandag kunne endelig Brann-spillerne kalle seg seriemestere 2007.

Torsdag går de rødkledte på banen for første gang med visshet om at gullet er i boks. Da er det den tyske storklubben Hamburger SV som står på motsatt banehalvdel.

- Deilig
Nå håper trener Mons Ivar Mjelde at lettelsen over at gullet er i boks skal løfte laget.

- Det håper og tror jeg skal inspirere guttene til ekstra innsats, sier han til Nettavisen.

Han får støtte av Hassan El Fakiri.

- Jeg synes i hvert fall det er deilig. Vi er ferdig med gullet og kan konsentrere oss om Uefa-cupen, sier midtbanespilleren.

- Et godt lag
Etter spill i Bundesliga med Borussia Mönchengladbach, er El Fakiri den som vet best hva som venter Brann i torsdagens kamp.

- Jeg har møtt dem noen ganger mens jeg spilte i Tyskland. Det er et godt lag, ingen tvil om det, sier han.

- Det er gode ferdigheter på de fleste spillerne. De kommer til å ligge kompakt og satse på kontringer, akkurat som vi skal gjøre.

Endrer formasjon
For Brann kommer til å gå på banen i en 4-4-1-1-formasjon med Eirik Bakke i mellomrommet mellom midtbanen og Thorstein Helstad på topp.

- Det er bare nyanser i forhold til 4-4-2, men jeg velger en midtbanespiller i mellomromsrollen som kan ha en fri rolle bak Thorstein. Det er for å utnytte de rommene som blir gitt, for de er veldig kompakte og duellsterke sentralt i banen både i midtbaneleddet og bak, forklarer Mjelde.

I Uefa-cupens gruppespill spilles det enkeltserie hvor alle lag spiller to kamper hjemme og to på bortebane. Derfor drømmer Brann-treneren om seier torsdag.

- Det er enkeltserie. Skal vi gå videre så må vi vinne to kamper. Hvorfor ikke begynne mot Hamburg? smiler han.

Trolig Brann-lag:
Håkon Opdal - Bjørn Dahl, Olafur Örn Bjarnason, Kristjan Örn Sigurdsson, Erlend Hanstveit - Jan Gunnar Solli, Hassan El Fakiri, Tijan Jaiteh, Petter Vaagan Moen - Eirik Bakke - Thorstein Helstad.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus