RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal trene både Sverige og RBK

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
Sist oppdatert:
Erik Hamrén blir ny svensk landslagssjef, men forlater ikke Lerkendal ennå.

TRONDHEIM/OSLO (Nettavisen): Erik Hamrén starter på jobben som svensk landslagstrener umiddelbart. Han vil likevel fortsette som hovedtrener i trondheimsklubben fram til 31. august, med mindre partene på et senere tidspunkt blir enige om noe annet.

- En stor drøm
I perioden fram til 31. august vil Hamréns jobb med det svenske landslaget være begrenset til å lede kampene.

- Det er trist å miste hovedtreneren sin. Erik Hamrén har gjort en utmerket jobb for oss, men måten det skjer på nå er kontrollert og til å leve med for klubben, sier styreleder Terje Svendsen i Rosenborg.

Som kjent strandet de første forhandlingene mellom det svenske forbundet og Rosenborg fredag kveld. Etterpå har ikke Erik Hamrén lagt skjul på sin skuffelse, og mer tydelig enn noen gang før signalisert at det helst er svensk landslagssjef han vil være.

- Å være forbundskaptein for sitt land har vært en stor drøm for meg, og jeg er takknemlig for at Rosenborg har gitt meg denne muligheten. Samtidig gleder jeg meg til å jobbe med Skandinavias beste lag, Rosenborg i 2010. Vi skal krige om gullet, cupgullet, og forberede oss til å være med i Europa, sier Erik Hamrén onsdag kveld.

Det er sjeldent at trenere kombinere landslag og klubblag, men Hamrén tror ikke at det vil være problematisk.

- Jeg har hatt mange doble funksjoner før, men ingen landslagstrenerjobb. De viktige kampene for Sverige begynner uansett ikke før i september, sier Hamrén til Nettavisen.

- Fornuftig av RBK
Nettavisens sportssjef Anders Skjerdingstad tror at Rosenborg gjør klokt i å hjelpe Hamrén med å oppfylle landslagsdrømmen.

- Selv om Rosenborg har prøvd å legge diskusjonen død ved et par anledninger, er ikke dette overraskende. Og etter at Hamrén gjorde det helt klart at det han vil er å være svensk landslagssjef, synes jeg også det er fornuftig av Rosenborg å la ham gå.

- Men Rosenborg bør så fort som mulig få på plass en ny hovedtrener, legger Skjerdingstad til.

Nettavisens sportssjef mener at Hamrén har gjort en imponerende jobb.

- Dette er selvfølgelig et tap for Rosenborg. Hamrén har gjort en imponerende jobb som lagbygger, og ikke minst har han helt tydelig hatt større gjennomslag overfor ledelsen enn sine forgjengere. En trener med tilsvarende autoritet på Brakka har i hvert fall ikke Rosenborg hatt siden Åge Hareide, og kankje ikke siden Nils Arne Eggen. Til tross for trange økonomiske tider, overtalte Hamrén RBK til å takk nei til store summer for Per Ciljan Skjelbred, Marek Sapara og Alexander Tettey.

Hareide er interessert
Åge Hareide fortalte nylig til Nettavisen at han kunne tenke seg å returnere til Lerkendal, mens det norske landslagets assistenttrener Ola By Rise uttalte at han vil tilbake til klubbfotballen dersom en god anledning skulle dukke opp.

Flere andre, sterke trenernavn er også ledig på markedet.

Les også: Hareide åpner for Rosenborg
Les også: Kan si nei til Drillo

- Når Hamrén først skulle gå, er ikke dette det verste tidspunktet det kunne skje på. Flere erfarne og dyktige trenere er ledige på markedet akkurat nå. Jeg har tidligere pekt på Åge Hareide, Trond Sollied og Ola By Rise. Men hvis det er hold i ryktene om at RBK er på jakt etter Jan Jönsson, kan selvfølgelig han være en særdeles spennende løsning. Når man ser hva han har fått til med små ressurser i Stabæk, bør han også ha alle forutsetninger for å lykkes med langt større ressureser i Rosenborg, sier Skjerdingstad.

- Godt samarbeid
Sveriges Fotballforbund takker Rosenborg for velvilligheten.

- Vi er veldig glade og stolte over at vi har kunne ansette Erik Hamrén som landslagstrener. For det svenske fotballforbundet er dette en langsiktig løsning og vi takker Rosenborg for et godt samarbeid som har gitt oss mulighet til en løsning, sier fotballforbundets president Lars-Åke Lagrell i en pressemelding.

Sverige ble nummer tre i sin VM-kvalifiseringsgruppe og blir dermed ikke å se under verdensmesterskapet i Sør-Afrika neste sommer.

Hamrén, som overtar Sverige etter Lars Lagerbäck, må i løpet av kort tid bestemme seg for hvilke spillere som skal inkluderes i hans første landslagstropp, ettersom Sverige møter regjerende verdensmester Italia i Cesena 18. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere