RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skammer seg ikke lenger

Foto: PA Photos
Sist oppdatert:
Den tidligere Lillestrøm-spilleren Robert Koren er stolt over Slovenias VM-lag.

Slovenia er ingen stormakt i internasjonal fotball, men hadde på begynnelsen av 2000-tallet én stor stjernespiller i form av Zlatko Zahovic.

Det var Zahovic som skulle skape målene for Slovenia forrige gang det lille landet med to millioner innbyggere deltok i et VM-sluttspill. Det gikk ikke bra.

Skjelte ut treneren
Slovenias turnering ble ødelagt av garderobekrangler og Zahovic ble sendt hjem i skam etter å ha skjelt ut treneren, og laget tapte alle sine kamper.

- Det var en stor greie for både landet vårt og landslaget å være med i VM, men det skjedde noen uheldige ting. Først og fremst fikk vi ikke de resultatene vi trengte, noe som var skuffende, men hovedårsaken var at det var en del problemer mellom manageren og spillerne og det hjelper ingen, sier Robert Koren (29) ifølge Reuters.

Denne gang er det et stjernefritt og harmonisk slovensk landslag som reiser til VM-sluttspillet, forteller han.

Den tidligere Lillestrøm-spilleren er Slovenias kaptein i sluttspillet, hvor motstanden kommer fra England, USA og Algerie.

Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag under VM

- God lagånd
Koren forteller ifølge Reuters at det slovenske landslaget ikke lenger er noe å skamme seg over, men være stolt av.

- Ingen tenker lenger på det som skjedde i 2002. Vi har en annen spillestil. Tidligere hadde vi én stjerne i laget (Zahovic), men nå forsøker vi å spille som et lag i stedet. Vi er veldig gode venner og har god lagånd, mener Koren.

Slovenia overrasket ved å slå ut Russland i omspillet av den europeiske VM-kvalifiseringen, men Robert Koren er usikker på hva de grønnkledde kan prestere i Sør-Afrika.

- Det er vanskelig å si hva som er realistisk, men vi er i VM-sluttspillet og vi fortjener det.

29-åringen reiser til Sør-Afrika med en god porsjon selvtillit i bagasjen, etter å ha vært en viktig bidragsyter til at West Bromwich nok en gang har rykket opp til Premier League.

Ingen Rooney
Den suksessfulle sesongen på både klubb- og landslag har ført til at Koren er blitt et ettertraktet intervjuobjekt, ikke minst hos pressen fra VM-konkurrentene England, USA og Algerie.

- Jeg har aldri gjort så mange intervju i hele mitt liv, men jeg er helt ærlig alltid glad for å kunne representere Slovenia og snakke om landet mitt, sier han ifølge Fifa.com.

Nylig ble Koren under et intervju spurt om hvem som er Slovenias svar på Wayne Rooney.

Koren pekte på seg selv.

Så brøt han ut i latter, og avfeide det hele som en spøk. Slovenia har ingen stjerner. Ikke nå lenger.

Det er derfor laget endelig kan lykkes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere