Skamroser VIF-objekt

Foto: AFP/Scanpix

Crystal Palace-manager Neil Warnock hyller den ettertraktede og VIF-aktuelle stopperen Johannes Ertl.

Det var før sesongen at Crystal Palace-manager Neil Warnock hentet den østerrikske landslagsstopperen og nå VIF-aktuelle Johannes Ertl til London. Så langt har mulighetene til 26-åringen vært begrenset, men det er ikke hans skyld, skal man tro Palace-manageren.

- Han har vært skikkelig uheldig, og har ikke fått sjansen på grunn av glimrende spill av hans to stopperkolleger.

- Men jeg har aldri møtt en spiller med så mye entusiasme som Ertl. Han har virkelig vært et friskt pust på treningene, sier Warnock til Nettavisen.

- Dårlig samvittighet
Warnock, med en fortid i Premier League med Sheffield United, innrømmer at han har litt vondt av sin tysktalende stopper, og lover at han ikke vil stå i veien skulle østerrikeren ønske seg bort når de siste overgangsvinduene stenges ved utgangen av mars.

- Jeg har egentlig litt dårlig samvittighet for at jeg ikke har gitt ham skikkelig sjansen. Han er en meget god stopper som man ikke finner mange av for tida: Kjapp, sterk, god i duellspillet og meget aggressiv i lufta.

- Han har i det hele tatt en herlig mentalitet, og jeg ønsker å ha ham med videre på laget. Samtidig vil jeg ikke ødelegge for ham, skulle han ønske seg bort nå. Han ønsker desperat å spille for landslaget (Ertl har syv landskamper for Østerrike, red.anm.), og da skal ikke jeg stå i veien for ham.

Åpner for marsovergang
Prisen vil heller ikke være avskrekkende. Etter hva Nettavisen erfarer skal det være aktuelt å la Ertl gå for et sted mellom tre og fire millioner kroner. Likevel vil eventuelle beilere måtte vente litt før de eventuelt kan sikre seg østerrikerens tjenester.

- Vi har noen skader i troppen nå, og det er ikke aktuelt å la ham gå før i slutten av mars, understreker Warnock.

Ettertraktet
Det er også grunnen til at Vålerenga ikke fikk ta midtstopperen nærmere i øyesyn tidligere i uka. Men det er ikke bare Oslo-laget som ønsker seg Ertls tjenester, skal man tro Warnock.

- Vi har sagt nei til et par klubber i England som har ønsket å hente ham. Det har også naturlig nok vært interesse fra hjemlandet Østerrike, samt et par andre klubber andre steder i Europa. Dessuten er det flere klubber i Norge og Sverige som har forhørt seg.

Selv mener Warnock at den høyvokste stopperen er «mer enn god nok for landslaget» etter selv å ha sett flere av Østerrikes kamper i den siste tiden, men at det neste karrierevalget er det viktigste.

- Han har utviklet seg mye i sin tid her i Palace, og står foran sin beste tid som fotballspiller nå. Han har gjort alt jeg har bedt ham om her i London, men for at han skal få fart i sin landslagskarriere kan han og få muligheten til å gå nå.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.