RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skamroser VIF-objekt

Foto: AFP/Scanpix
Crystal Palace-manager Neil Warnock hyller den ettertraktede og VIF-aktuelle stopperen Johannes Ertl.

Det var før sesongen at Crystal Palace-manager Neil Warnock hentet den østerrikske landslagsstopperen og nå VIF-aktuelle Johannes Ertl til London. Så langt har mulighetene til 26-åringen vært begrenset, men det er ikke hans skyld, skal man tro Palace-manageren.

- Han har vært skikkelig uheldig, og har ikke fått sjansen på grunn av glimrende spill av hans to stopperkolleger.

- Men jeg har aldri møtt en spiller med så mye entusiasme som Ertl. Han har virkelig vært et friskt pust på treningene, sier Warnock til Nettavisen.

- Dårlig samvittighet
Warnock, med en fortid i Premier League med Sheffield United, innrømmer at han har litt vondt av sin tysktalende stopper, og lover at han ikke vil stå i veien skulle østerrikeren ønske seg bort når de siste overgangsvinduene stenges ved utgangen av mars.

- Jeg har egentlig litt dårlig samvittighet for at jeg ikke har gitt ham skikkelig sjansen. Han er en meget god stopper som man ikke finner mange av for tida: Kjapp, sterk, god i duellspillet og meget aggressiv i lufta.

- Han har i det hele tatt en herlig mentalitet, og jeg ønsker å ha ham med videre på laget. Samtidig vil jeg ikke ødelegge for ham, skulle han ønske seg bort nå. Han ønsker desperat å spille for landslaget (Ertl har syv landskamper for Østerrike, red.anm.), og da skal ikke jeg stå i veien for ham.

Åpner for marsovergang
Prisen vil heller ikke være avskrekkende. Etter hva Nettavisen erfarer skal det være aktuelt å la Ertl gå for et sted mellom tre og fire millioner kroner. Likevel vil eventuelle beilere måtte vente litt før de eventuelt kan sikre seg østerrikerens tjenester.

- Vi har noen skader i troppen nå, og det er ikke aktuelt å la ham gå før i slutten av mars, understreker Warnock.

Ettertraktet
Det er også grunnen til at Vålerenga ikke fikk ta midtstopperen nærmere i øyesyn tidligere i uka. Men det er ikke bare Oslo-laget som ønsker seg Ertls tjenester, skal man tro Warnock.

- Vi har sagt nei til et par klubber i England som har ønsket å hente ham. Det har også naturlig nok vært interesse fra hjemlandet Østerrike, samt et par andre klubber andre steder i Europa. Dessuten er det flere klubber i Norge og Sverige som har forhørt seg.

Selv mener Warnock at den høyvokste stopperen er «mer enn god nok for landslaget» etter selv å ha sett flere av Østerrikes kamper i den siste tiden, men at det neste karrierevalget er det viktigste.

- Han har utviklet seg mye i sin tid her i Palace, og står foran sin beste tid som fotballspiller nå. Han har gjort alt jeg har bedt ham om her i London, men for at han skal få fart i sin landslagskarriere kan han og få muligheten til å gå nå.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere