*Nettavisen* Sport.

Skandale-ballgutt er sønn av direktøren

Foto: Rebecca Naden / Reuters / NTB scanpix

17-åringen varslet på forhånd at han skulle drøye tiden. Se video.

24.01.13 15:09

SWANSEA-CHELSEA 0-0 (2-0 sammenlagt):

Chelsea har en egen evne til å skaffe overskrifter av utenomsportslige årsaker. Onsdag kveld var det Eden Hazard som sørget for dem. «En skamfull handling som viser den dystre stemningen i Chelsea», skriver The Independents kommentator James Lawton.

Hazard sparket til en ballgutt, identifisert i engelske medier som Charlie Morgan, da ballgutten la seg over ballen for å drøye ut tiden.

Swansea ledet semifinalen i ligacupen 2-0 etter første kamp og var bare ti minutter unna billetten til Wembley og en finale mot fjerdedivisjonslaget Bradford. Hazard var sannsynligvis frustrert over at Chelsea ikke hadde fått hull på Swansea-forsvaret og forsøkte å sparke fri ballen.

Ballgutten, hvis man kan kalle en 17-åring det, vred seg i tilsynelatende påtatt smerte. Dommer Chris Foy hadde ikke annet valg enn å gi Hazard rødt kort.

Bare timer før kampen tvitret Charlie Morgan at han hadde til hensikt å drøye tiden.

Som om ikke dette er nok, viser det seg at 17-åring er sønn av Swanseas klubbdirektør Martin Morgan.

Man kan spørre seg hvorfor ikke den walisiske klubben reagerte på twittermeldingen til Charlie Morgan.

HTML EMBED

Klubbens manager, Michael Laudrup, avviste etter kampen at ballguttene ble bedt om å drøye tiden.

TV 2s dyktige kommentator Kasper Wikestad synes utvisningen var streng.

- Det synes jeg er særdeles strengt idømt fra Chris Foy. Jeg skjønner hvor det kommer fra, men her må det være mulig å vise litt forståelse fra kamplederen. Ja, han har kanskje retten på sin side, men ballgutten ligger jo oppå ballen og holder ballen når Chelsea jager scoring, sa Kasper Wikestad under kampen.

Mange toppspillere forsvarte også Hazards oppførsel, i alle fall delvis.

(Artikkelen fortsetter under videoreportasjen)

HTML EMBED
TV2Player.insert(694039,"playerProgram694039", {stretch: 'fill', noCompanion:true});

«Er ikke enig i at Hazard forsøkte å skade ham. Han prøvde bare å tuppe ballen ut av grepet hans», skrev Michael Owen, som nå er i Stoke. «Ballgutter som filmer skade ... snart kommer de vel til å slå spillere med albuene», skrev Owens lagkamerat Robert Huth.

(Artikkelen fortsetter under videoreportasjen)

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('16i1m8ibj77gv1lm2nquhf86nu', '09ca43fd-6378-4175-8943-f58478cc1ee1', 'rbe74wrs3byt1g06e4ghdc41m', 468, 464, 'perf16i1m8ibj77gv1lm2nquhf86nu-rbe74wrs3byt1g06e4ghdc41m', 'eplayer14');

Eden Hazard vil sannsynligvis få en streng karantene. Engelske medier spekulerer i at det blir fem kamper. Det er rimelig å anta at Swansea også vil bli gransket av det engelske fotballforbundet.

Chelsea brukte også Twitter på en noe uheldig måte. På klubbens offisielle konto ble følgende melding lagt ut:

Klikk på bildet for å forstørre.

«Har fotballen mistet forstanden? Hazard blir utvist for å sparke ballen under en ballgutt som forsøker å holde fast ballen i stedet for å gi den fra seg». Kort tid etterpå beklaget Chelsea denne meldingen.

Begge meldingene er nå slettet fra klubbens offisielle Twitter-konto.

Hazard og Morgan skværet for øvrig opp etter kampen.

- Ballgutten kom inn i garderoben vår og vi hadde en rask prat. Jeg ba om unnskyldning og det gjorde ballgutten også. Dette er over nå. Beklager, sier Eden Hazard ifølge ESPN Soccernet.

Rafael Benitez erkjente at Hazard hadde gjort en feil, men ville ikke gå lenger enn det i kritikken av belgieren.

- De to har beklaget overfor hverandre. Ballgutten vet at han drøyde tiden. Vi er skuffet over å miste en spiller, men kan ikke forandre på det. Begge innser at det ble gjort feil, sier Benitez.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.