RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Wayne Rooney og Adam Johnson feirer Englands andre mål mot Sveits i Basel.
Wayne Rooney og Adam Johnson feirer Englands andre mål mot Sveits i Basel. Foto: AP/Scanpix

Skandale-Rooney slo tilbake

Sist oppdatert:
Scoret sitt første landslagsmål på evigheter.

SVEITS - ENGLAND 1-3:

Det hadde blitt snakket veldig mye om Wayne Rooney i forkant av tirsdagens EM-kvalikkamp mot Sveits. Manchester United-stjernen hadde kommet i fokus på grunn av utenomsportslige affærer, men landslagssjef Fabio Capello var likevel klar på at spissen skulle spille. Og det skulle vise seg som et smart trekk.

For allerede etter 10 minutters spill på St. Jakob Park sendte Rooney engelskmennene i ledelsen - hans første fulltreffer med flagget på brystet på et års tid. Liverpools Glen Johnson gjorde forarbeidet, og inne i boksen gjorde Rooney det han skulle.

1-0 sto seg til pause, og det skulle drøye til 20 minutter før full tid med neste mål da innbytter Adam Johnson omsatte en pasning fra Steven Gerrard i nettet. Sveits hadde i forkant av målet blitt redusert til ti mann da Sthepan Lichtsteiner fikk sitt andre gule.

Xherdan Shaqiri reduserte for hjemmelaget like etter, men en scoring av Darren bent like før slutt sørget for tre engelske poeng, og full pott etter to kamper i EM-kvalifiseringen.

- Jeg synes første omgang var perfekt. Vi gjorde alt manageren hadde bedt om. I andre ble vi litt late, og slapp dem inn i kampen, men det var aldri tvil, sier Gerrard ifølge sportinglife.com.

- Det var nok herlig for Wayne og få det målet. Det har vært mye snakk om ham i det siste. Men i kveld var han fantastisk og det samme var han på fredag mot Bulgaria. Han blir en utrolig viktig spiller for oss i kvalifiseringen, sier Liverpool-spilleren.

England topper gruppe G med full pott, det samme som Montenegro, som slo Bulgaria 1-0 borte tirsdag.

Wales Sveits og Bulgaria står alle med null poeng så langt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Annonse: Klikk her for å spille om Viking Lotto-potten på 34 millioner kroner!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere